کاری سبزیجات پاییزی
خوردن غذاهای هندیای همچون کاری سبزیجات پاییزی درست مثل شنا کردن در اقیانوس ادویهجات است. خوردنی های هندی فقط تند نیستند بلکه از انواع و اقسام طعم دهنده ها و ادویه ها هنگام تهیه این غذاهای خوشمزه و عجیب و غریب استفاده می شود. غذاهای هندی اغلب با برنج و ترشی و مقدار زیادی سبزیجات سرو می شوند. کاری سبزیجات پاییزی یا Autumn Vegetable Curry را هندی ها با سبزیجاتی همچون گل کلم، گوجه فرنگی، پیاز و گشنیز تهیه می کنند. مواد اولیه برای پختن این غذا را به سادگی می توانید پیدا کنید. این خورش با سبزیجات پخته می شود و در تهیه آن از روغن زیتون استفاده می شود پس یک غذای کاملا گیاهی و سالم است. هندی ها کاری سبزیجات پاییزی را با برنج سرو می کنند.
پودر کاری اگرچه به صورت یک ادویه مجزا فروخته میشود، ولی ترکیبات آن در کشورها و ملل مختلف، متفاوت است؛ اما بهطور کلی میتوان گفت: مخلوطی است از زردچوبه، دارچین، سیر، هل، زیره و گشنیز است.
اما عنصر اصلی پودر کاری در تمام کشورها زردچوبهاست که موجب رنگ زیبا و خاصیت فوقالعاده آن میشود.
طعم خورش کاری وابسته به نوع و میزان ادویه جاتی است که در آن استفاده می کنید. قِلق خورش کاری بعد از چند بار تهیه دستتان می آید و می توانید آن را تنها در چند دقیقه آماده کنید.
اگر عاشق غذاهای پر ادویه و آتشین هندی هستید به سایر دستور پخت های غذاهای هندی که در غذالند قرار دادیم سری بزنید. دستور تهیه املت هندی، سس ماست و تخم مرغ تند را از دست ندهید.
مواد لازم
- روغن زیتون: یک و یک دوم قاشق چایخوری
- سیب زمینی شیرین خرد شده: یک فنجان
- گلچه گل کلم: یک فنجان
- پیاز :یک چهارم فنجان
- پودر ادویه کاری: دو قاشق چایخوری
- آب سبزیجات:یک دوم فنجان
- نمک: یک چهارم قاشق چایخوری
- نخود آب کشیده و خشک شده: ۴۲۵ گرم
- گوجه فرنگی ریز خرد شده: ۴۱۰ گرم
- گشنیز تازه خرد شده: دو قاشق غذاخوری
- ماست چکیده: یک دوم فنجان
مراحل پخت
- مرحله ۱
یک ماهی تابه بزرگ بردارید و آن را روی حرارت متوسط رو به بالا گرم کنید.
- مرحله ۲
کمی روغن زیتون بریزید و سیب زمینی شیرین را سرخ کنید.
- مرحله ۳
شعله گاز را کم کنید.
- مرحله ۴
پیاز، گل کلم و پودر کاری را در ماهیتابه بریزید و به مدت ۱ دقیقه سرخ کنید.
- مرحله ۵
مواد را در حین سرخ کردن با هم مخلوط کنید.
- مرحله ۶
آب سبزیجات، نمک، نخود و گوجه فرنگی را اضافه کنید و تا جوش آمدن مخلوط صبر کنید.
- مرحله ۷
در ماهیتابه را بگذارید و شعله گاز را کم کنید و به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید.
- مرحله ۸
مخلوط را در حین جوشیدن هم بزنید.
- مرحله ۹
سپس آن را با گشنیز و ماست چکیده سرو کنید.
دستور تکمیلی این غذا
- این غذا با سبزیجات پاییزی باکیفیت درست می شود و بسیار سالم است.
- در این غذا حتما از سیب زمینی شیرین استفاده کنید. آن را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید.
- از ماست چکیده کم چرب برای تهیه کاری سبزیجات پاییزی استفاده کنید.
- اگر آب سبزیجات در دسترس نبود می توانید از طعم دهنده سبزیجات قرص های مخصوص استفاده کنید.