کاری ماسامان با مرغ
کاری ماسامان با مرغ یک خوراک محبوب تایلندی است. نام این غذا از کلمه مسلمان در زبان تایلندی گرفته شده است. این غذا ترکیبی از سیب زمینی، سس ماهی، گوشت گاو یا مرغ، کاری و تمر هندی است. تایلندی ها این غذا را همراه با پلو سرو می کنند. این غذا برعکس سایر غذاهایی که ریشه تایلندی-هندی دارند چندان تند نیست. در تهیه این غذا از ادویه هایی همچون زیره، جوز هندی، دارچین و فلفل قرمز خشک شده استفاده می شود که مزه اسپایسی به کاری ماسامان می بخشند.
کاری ماسامان با مرغ را با ادویه کاری مزه دار می کنند.
پودر کاری اگرچه به صورت یک ادویه مجزا فروخته میشود، ولی ترکیبات آن در کشورها و ملل مختلف، متفاوت است؛ اما بهطور کلی میتوان گفت: مخلوطی است از زردچوبه، دارچین، سیر، هل، زیره و گشنیز است.
اما عنصر اصلی پودر کاری در تمام کشورها زردچوبهاست که موجب رنگ زیبا و خاصیت فوقالعاده آن میشود.
خاصیت درمانی
کاری ماسامان با مرغ در واقع نوعی خورش است که محلی ها آن را با برنج باسماتی سرو می کنند. برای کاهش کالری این خوراک خوشمزه می توانید از گوشت سینه مرغ استفاده کنید. کاری ماسامان یک غذای تایلندی است که به ذائقه و سلیقه غذایی ایرانی ها بسیار نزدیک است. این غذا که به عنوان یکی از خوشمزه ترین غذاهای جهان شناخته می شود را می توانید با گوشت قرمز نیز درست کنید. برای تهیه این مدل باید راسته گوساله خرد شده، دانه هل، میخک صد پر و سیر خرد شده را به مواد لازم اضافه کنید.
نام دیگر کاری ماسامان با مرغ ،چیکن کاری تایلندی است. این غذا را می توانید در وعده های ناهار یا شام سرو کنید. در هنگام طبخ این غذا می توانید به جای روغن نباتی یا جامد از روغن مایع استفاده کنید. برای سریع تر کردن پخت این غذا می توانید ماست را به مواد اولیه آن اضافه کنید. اگر دیدید که مرغ هنوز خام است در چند مرحله یک لیوان آب گرم را به غذای در حال پختن اضافه کنید. کاری ماسامان را می توانید با پودر نارگیل، فلفل سبز و گشنیز تازه سرو کنید. اگر از مدل غذاهای تایلندی و هندی که طعم و مزه اسپایسی و تند دارند لذت می برید دستور پخت فاهیتای مرغ ، تخم مرغ تند و املت هندی را نیز نگاهی بیندازید.
مواد لازم
- مایه کاری ماسامان : سه قاشق غذاخوری
- روغن نباتی : دو قاشق غذاخوری
- زنجبیل خرد شده : به میزان لازم
- گوشت سینه بدون پوست و استخوان : نیم کیلوگرم
- سس ماهی : سه قاشق غذاخوری
- شکر قهوه ای : سخ قاشق غذاخوری
- تمر هندی : سه قاشق غذاخوری
- کره بادام زمینی : ۱/۳ فنجان (به جای کره بادام زمینی می توانید بادام زمینی را در فر داغ کنید و سپس پودر کرده و استفاده کنید)
- سیب زمینی : سه عدد
- آب لیمو تازه : سه قاشق غذاخوری
- شیر نارگیل : یک کنسرو کامل ۴۰۰ گرمی
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا روغن را در ماهیتابه بریزید و روی حرارت متوسط قرار بدهید تا گرم شود.
- مرحله ۲
مایه کاری ماسامان و زنجبیل خرد شده را حدود ۲ دقیقه تفت بدهید.
- مرحله ۳
سپس سینه مرغ خرد شده را به مایه درون ماهیتابه اضافه کنید و آن قدر تفت بدهید تا رنگ محتویات تابه سفید شود.
- مرحله ۴
سس ماهی، بادام زمینی، تمر هندی، شکر قهوای و سیب زمینی و شیر نارگیل را نیز به سینه مرغ اضافه کنید. بگذارید مایه کمی بجوشد.
- مرحله ۵
شعله را کم کرده و در ماهیتابه را به مدت ۲۰ دقیقه بگذارید.
- مرحله ۶
در ۵ دقیقه آخر پخت سینه مرغ و جا افتادن کاری ماسامان کمی آبلیمو به غذا اضافه کنید.
- مرحله ۷
پس از آماده شدن شعله را خاموش کنید و غذا را سرو کنید.
دستور تکمیلی این غذا
- بخش معرفی غذای شبکه CNN کاری ماسامای تایلندی را یکی از ۵۰ غذای خوشمزه جهان معرفی کرده است.
- هنگام استفاده از زنجبیل در تهیه این غذا ابتدا آن را رنده کنید و سپس با پیمانه استاندارد اندازه گیری کنید.
- برای درست کردن این غذا از پیاز زرد استفاده کنید.
- گوشت مرغ را برای خوشمزه تر شدن در نمک، فلف و ۱ قاشق چای خوری کاری بغلتانید.
- کاری ماسامان تایلندی را گرم و همراه با پلو و ترشی میل کنید.
- بسته به سلیقه غذایی تان این غذا را تند یا کمی ملایم درست کنید.