کاری پلو
کاری پلو یکی از پلوهای پر مصرف و پر طرفدار است که غذایی شیرازی محسوب می شود. به دلیل طعم عالی و دستور پخت آسانی که دارد این پلو در دیگر شهرها نیز با استقبال مواجه شده است. کاری پلو به دلیل داشتن ادویه کاری که طبع گرم و خشکی دارد فوق العاده خوش طعم و پر خاصیت است. ادویه کاری از پر مصرف ترین ادویه ها در میان ما ایرانیان محسوب می شود که در انواع خورش ها و پلوها به کار می رود. کاری چاشنی بسیار طعم دار و خوش عطری است که ارزش غذایی بالایی را دارا می باشد. ادویه کاری در واقع مخلوطی از چند چاشنی معطر از جمله هل، زردچوبه، گشنیز و .. می باشد. خاستگاه اصلی این ادویه کشور هند می باشد که به دلیل خواص بی نظیرش به کشور ما نیز راه یافته است. ادویه کاری با خواص بی نظیری که دارد خواص دارویی درمانی فراوانی به غذاها بخشیده است.این ادویه با فواید فراوانش خاصیت ضد چربی دارد به این صورت که چربی غذاها را خنثی می کند و ضررهای آن را از بدن دفع می کند. ادویه کاری خواص فراوانی را به خود اختصاص داده که از مهم ترین آنها می توان به تقویت حاقظه، کاهش چین و چروک، لاغری سریع، عملکرد بهتر دستگاه گوارش و درمان بی خوابی اشاره کرد. ادویه گفته شده برای تمامی سنین از جمله کودکان فوق العاده مفید است و به دلیل ارزشمندی فراوانی که دارد به عنوان یک چاشنی غذایی پر خاصیت و ارزشمند در بازار تبدیل شده است. وجود چاشنی های دیگر از جمله زعفران در این پلو بیشتر از ارزش غذایی جنبه درمانی به پلو داده است.
از نمونه پلوهای مشابه می توان به زیره پلو، شیرین پلو ، مرصع پلو و کدو پلو .. اشاره کرد.
مواد لازم
- مرغ (پخته شده): ۶ قطعه
- ادویه کاری: ۳ قاشق غذا خوری
- برنج: ۴ پیمانه
- سیب زمینی: ۳ عدد
- نخود فرنگی: ۱۰۰ گرم
- پیاز متوسط: ۲ عدد
- زعفران (ساییده): ۱ قاشق چای خوری
- روغن (حیوانی): ۳ قاشق غذا خوری
- نمک : به مقدار نیاز
- فلفل : به مقدار نیاز
- زرد چوبه: به مقدار نیاز
- آب: ۲ پیمانه
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا در یک ظرف مقداری روغن بریزید و سپس پیاز را در ابعاد کوچک خرد کرده و شروع به تفت دادن پیاز کنید.
- مرحله ۲
فراموش نکنید که نمک، فلفل و زردچوبه را نیز در مقادیر دلخواه به آن اضافه کنید.
- مرحله ۳
مرغ را هم می توانید از قبل نیم پز کنید.
- مرحله ۴
بعد از طلایی شدن و پخت پیاز، مرغ پخته را نیز به تابه اضافه کرده و به همراه پیاز تفت دهید.
- مرحله ۵
بعد از تفت کامل مرغ ۲ پیمانه آب نیز به مواد اضافه کنید.
- مرحله ۶
مواد را روی شعله ملایم بگذارید تا آب آن کم شود.
- مرحله ۷
بعد از کم شدن آب خورش مواد را مجددا با روغن حیوانی( روغن زیتون یا مایع) سرخ کنید و در آخر کاری و زعفران را نیز به آنها اضافه کنید.
- مرحله ۸
هنگام سرخ شدن مواد بهتر است که برنج را از قبل در آب نمک گذاشته و آن را بجوشانید و آبکشی کنید.
- مرحله ۹
سپس در قابلمه ای مناسب ابتدا یک لایه برنج ریخته سپس مقداری از مواد را به همراه نخود فرنگی پخته در لابه لای پلو بریزید و به همین ترتیب ادامه دهید.
- مرحله ۱۰
سپس پلو را روی شعله ملایم بگذارید تا با مواد مخلوط دم بکشد.
- مرحله ۱۱
در این هنگام سیب زمینی ها را سرخ کرده و در ظرف جدا سرو کنید.
- مرحله ۱۲
بعد از دم کشیدن پلو می توانید آن را سرو و نوش جان کنید.