کاسترول بادمجان
کاسترول بادمجان یا کاسرول بادمجان (Eggplant Casserole) غذایی فرانسوی و لذیذ است که در فر پخته می شود. کاسرول اصطلاحا به هر غذایی که در ظرف های بزرگ با دیوارهای عمیق در فر پخته می شود گفته می شود. به ظرف هایی که کاسرول در آن پخته می شود کاسرول دیش گفته می شود. شما می توانید انواع کاسرول ژامبون، کاسرول گوشت، کاسرول بادمجان و… که بسیار خوشمزه هستند را در خانه تهیه کنید.
در تهیه کاسرول بادمجان از بادمجان، گوشت چرخ کرده، فلفل دلمه ای، خمیر آماده و سیر و فلفل دلمه ای استفاده می شود. در دستور پخت اصلی این غذا از گوشت استفاده نمی شود.
تهیه مواد اولیه، پخت و دیزاین این خوراک معمولا ۱ ساعت و ربع زمان می برد. کاسترول بادمجان را می توانید به عنوان غذای اصلی سرو کنید. ماده اصلی این غذا بادمجان است. بادمجان منبع غنی ویتامین های B ، ویتامین A و C و مواد معدنی مختلف از جمله کلسیم، فسفر، مس، گوگرد، منیزیم، پتاسیم و آهن است. بادمجان دارای آنتی اکسیدان است. فیبر موجود در بادمجان در پیشگیری از ابتلا به سرطان روده بزرگ بسیار موثر است. این فیبر همچنین در افزایش احساس سیری افراد تاثیر بسیاری دارد و به اندازه خوردن و تناسب اندام کمک بسیاری می کند. بادمجان دارای مقدار زیادی آب است که نشاط پوست شما را حفظ می کند. بادمجان به رفع یبوست کمک بسیاری می کند. بادمجان های کوچک تر نسبت به بادمجان های بزرگ شیرین تر و خوشمزه تر هستند.
این گیاه بهطور گستردهای در آشپزی استفاده میشود. بادنجان در پخت غذاهایی مانند کشک بادنجان، خورش بادنجان، دلمه، بادنجان شکمپر، و بادنجان شکمپر ایتالیایی کاربرد دارد. گیاه بادنجان به عنوان عضوی از سردهٔ بادنجان با گوجه فرنگی و سیبزمینی مربوط است .
نکاتی که باید پیش از سرخ کردن بادمجان بدانید:
۱- برای تشخیص شیرینی یا تلخی بادمجان یک تکه کوچک از شکم آن را در بیاورید و تست کنید. اگر تلخ بود آن را دور بیندازید.
۲- بادمجان ها را برش بدهید، روی آن ها را کاملا نمک بزنید و توی یک آبکش بچینید. پس از نیم تا ۱ ساعت آب زرد رنگی از بادمجان ها شروع به خارج شدن می کند. سپس آن ها را به مدت ۳۰ دقیقه در ظرف پر از آب سرد قرار دهید. این کار باعث جذب کمتر روغن در هنگام سرخ کردن می شود.
۳- برای جذب کمتر روغن توسط بادمجان می توانید از مخلوط سفیده تخم مرغ و کمی شیر روی بادمجان ها استفاده کنید.
از دیگر خوراک موجود در غذالند می توان به : خوراک گوشت و بادمجان ، شش انداز ، بادمجان شکم پر و یتیمچه اشاره کرد.
مواد لازم
- پیاز متوسط : ۱ عدد
- سیر : ۳ حبه
- بادمجان سرخ کرده: ۱ کیلو
- فلفل دلمه ای: ۱ عدد
- رب گوجه فرنگی : ۲ قاشق غذاخوری
- گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
- پنیر پیتزا: ۲۰۰ گرم
- آرد: ۲/۵ پیمانه
- خمیر مایه: ۱ قاشق غذاخوری
- آب یا شیر ولرم: ۱ لیوان
- زرده تخم مرغ : ۱ عدد
- نمک: به میزان لازم
- فلفل : به میزان لازم
- زردچوبه : به میزان لازم
- روغن مایع: ۳ قاشق غذاخوری
مراحل پخت
- مرحله ۱
بادمجان ها را پوست بگیرید. به صورت حلقه های ۲ تا ۳ سانتی متری خرد کنید و نمک بزنید.
- مرحله ۲
در یک کاسه شیر یا آب را با نمک و روغن مخلوط کنید.
- مرحله ۳
کم کم آرد و بکینگ پودر را به آن اضافه کنید تا خمیر درست شود.
- مرحله ۴
روی خمیر را با درپوش یا پلاستیک بپوشانید و به مدت ۱ ساعت به آن استراحت دهید.
- مرحله ۵
بادمجان ها را سرخ کنید.
- مرحله ۶
در یک تابه پیاز داغ درست کنید.
- مرحله ۷
گوشت را به آن اضافه کرده و با نمک، فلفل و زردچوبه تفت دهید. رب را به آن بیفزایید و کمی تفت دهید.
- مرحله ۸
گوشت را از روی حرارت بردارید.
- مرحله ۹
فلفل دلمه ای را حبه قندی خرد کنید.
- مرحله ۱۰
پنیر را رنده ی درشت کنید.
- مرحله ۱۱
سیر رنده شده را با گوشت مخلوط کنید.
- مرحله ۱۲
خمیر را بردارید و آن را به دو قسمت نامساوی تقسیم کنید.
- مرحله ۱۳
روی سطح میز را آرد بپاشید. گلوله ی کوچک تر خمیر را به صورت بیضی به اندازه ی ظرف مورد نظر باز کنید. خمیر را به ظرف منتقل کنید.
- مرحله ۱۴
روی سطح خمیر را با ۳ سانت فاصله از لبه ی ظرف کمی پنیر بپاشید.
- مرحله ۱۵
بادمجان های سرخ شده را کنار هم روی سطح خمیر قرار دهید.
- مرحله ۱۶
کمی دیگر پنیر بپاشید.
- مرحله ۱۷
گوشت چرخ کرده را روی بادمجان پهن کنید.
- مرحله ۱۸
دوباره پنیر بپاشید.
- مرحله ۱۹
بعد فلفل دلمه ای را روی سطح گوشت پخش کنید.
- مرحله ۲۰
در سطح کار نیز پنیر بپاشید.
- مرحله ۲۱
خمیر بزرگ تر را روی سطح آردی به شکل بیضی و قدری بزرگتر از خمیر اول باز کنید.
- مرحله ۲۲
خمیر را دور وردنه بپیچید و روی مواد قرار دهید.
- مرحله ۲۳
با کمک آب لبه های دو قسمت خمیر را به هم بچسبانید.
- مرحله ۲۴
روی سطح خمیر را به زرده تخم مرغ آغشته کنید.
- مرحله ۲۵
اضافه ی خمیر دور غذا را با خمیر بُر ببرید. دور خمیر را مدل بدهید.
- مرحله ۲۶
با اضافه های خمیر ساقه و برگ و گل درست کنید و روی سطح خمیر قرار دهید.
- مرحله ۲۷
کنار ساقه ها را در سه نقطه کمی شکاف سطحی بدهید تا خمیر در زمان پخت ترک نخورد.
- مرحله ۲۸
روی گلبرگ و ساقه ها را هم به کمک قلم موی مخصوص با زرده آغشته کنید.
- مرحله ۲۹
غذا را به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه در فر با حرارت ۳۵۰ درجه ی فارنهایت قرار دهید تا بپزد و خمیر به رنگ طلایی در آید.
دستور تکمیلی این غذا
- اگر از مایه خمیر فوری برای تهیه کاسترول بادمجان استفاده می کنید نیازی به عمل آوردن آن ندارید. کافی است آن را با آب و شکر مخلوط کنید و به مدت ۱۰ دقیقه استراحت بدهید.
- کاسترول بادمجان غذایی کم چرب و فوق العاده لذیذ است.
- این غذا را هر مدلی که دوست داشتید می توانید تزئین کنید.
- یکی از جذابیت های پخت این غذا دیزاین کردن خمیر روی آن است.
- بر حسب سلیقه تان می توانید به مواد اولیه این غذا قارچ و ادویه های مورد علاقه تان را اضافه کنید.
- استفاده از گوشت در این غذا اختیاری ست.