مواد لازم
- کشک مایع غلیظ : ۱ لیوان
- مغز گردو: ۲۰۰ گرم
- نعنا خشک : ۲ قاشق غذاخوری
- پیاز متوسط : ۲ عدد
- زردچوبه : به مقدار بسیار کم
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
- روغن : ۱ قاشق غذاخوری
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا پیازها را سرخ کرده تفت می دهیم.
- مرحله ۲
کشک را با نصف لیوان آب مخلوط کرده تا مقداری رقیق شود.
- مرحله ۳
سپس زردچوبه و کشک را به پیاز اضافه می کنیم و شعله را زیاد می کنیم تا جوش بیاید وغلیظ شود.
- مرحله ۴
گردوی کوبیده شده را همراه با نعنا خشک اضافه می کنیم.
- مرحله ۵
پس از ۲ دقیقه جوشیدن ، غذا آماده است.
- مرحله ۶
این غذا با نان مصرف می شود.
دستور تکمیلی این غذا
- از کشک بسته بندی (پاستوریزه ) شده که دارای برچسب و مجوز بهداشتی می باشد ، استفاده کنید.تا حد امکان از مصرف کشک مایع باز خودداری کنید ودر صورت استفاده ۱۰ الی ۲۰ دقیقه قبل از مصرف آن را بجوشانیم تا میکروارگانیزم ها وسموم آن کاهش یابد.
- مصرف این وعده غذایی به همراه نان حدود ۳۰ % کالری مورد نیاز روزانه را تامین می کند.
- این غذا به دلیل داشتن کشک و گردو بخشی از نیاز روزانه به کلسیم را تامین می کند و همچنین پر پروتئین می باشد.
- برای کودکان در حال رشد ، نوجوانان در سنین بلوغ و زنان باردار و شیرده مناسب است.
- کشک منبع خوب کلسیم است و برای رشد استخوان به خصوص در کودکان و نوجوانان و هم چنین در پیشگیری از پوکی استخوان و تعدیل فشار خون مفید می باشد.