کباب برگ
کباب برگ نوعی از کبابهای ایرانی است. که طرفدران زیادی دارد.
این کباب معمولا از گوشت لخم گوسفند و یا مغز ران گوساله تهیه می شود. کباب برگ غذایی ست که معمولا خارج از خانه و در رستوران ها تهیه می شود و به مصرف می رسد.اما ما امروز می خواهیم شما را با طرز تهیه این غذای خوشمزه در داخل خانه آشنا کنیم.هر چند که بهتر است هنگام کباب کردن آن در بیرون از منزل و فضای آزاد باشید . مهمترین قسمت تهیه این کباب طعم دار کردن آن است که به شما توضیح می دهیم. کباب برگ معمولا به همراه برنج و گوجه مصرف می گردد.گفته می شود که بهترین چلوکبابهای ایران در شهرهای تبریز، قزوین، مشهد، تهران، اصفهان،محلات و قم عرضه میشود.اما این را هم بدانید که شهرهای غربی ایران همچون کردستان ، لرستان و کرمانشاه نیز از این قاعده مستثنی نبوده و آنها نیز به دلیل گوشت تازه و سالمی که در اختیار دارند در زمره بهترین تهیه کنندگان کباب نیز هستند.اعتمادالسلطنه در نوشته هایش نقل می کند و می نویسد اولین چلوکبابی نامش نایب بوده است که در بازار تهران قرار داشته است و شبیه رستورانهای اروپائیان غذا را بر روی میز سرو می کرده است. ولی اسناد دیگری نیز موجود می باشد که اولین چلوکبابی در تبریز نزدیک مرز با قفقاز تاسیس شده بوده است.چلوکباب نایب یکی از قدیمی ترین چلوکبابی های تهران بوده است. این چلوکبابی توسط دکتر حسین یزدان منش که دارای مدرک دکترا در رشته جامعه شناسی از فرانسه می باشد اداره می شود و غذاهایی که در آن ارائه می شود بسیارخوشمزه هستند.در سالهای اخیر نیز کباب برگ و کوبیده در سایز بزرگ که بزرگتر از اندازه استاندارد است تب زیادی پیدا کرده است که چلوکباب پهلوانی جزء اولین مکانهایی بود که کبابهایش بزرگتر از اندازه عادی بوده است و می توان به عنوان بنیانگذار این نوع کبابها از آن نام برد. از انواع دیگر کباب می توان به : کباب ترش ، پلو کباب محلی و کباب برنجی اشاره کرد.
مواد لازم
- گوشت راسته : ۱ کیلوگرم
- پیاز : ۲ عدد
- گوجه فرنگی : ۵ عدد
- روغن مایع : ۲ قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه : به میزان لازم
- نمک : به میزان لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا گوشت را روی یک سطح صاف مانند تخته گوشت قرار می دهیم و با پشت کارد یا استیک کوب گوشت را پهن می کنیم.
- مرحله ۲
گوشت را باید به خوبی بکوبیم تا ضخامت آن کمتر از نیم سانتی متر شود.
- مرحله ۳
حالا یک کاسه بزرگ انتخاب می کنیم و قطعات گوشت کوبیده شده را داخلش می ریزیم.
- مرحله ۴
پیاز ها را به صورت خلالی خرد می کنیم و داخل کاسه روی گوشت ها می ریزیم.
- مرحله ۵
پس از پیاز ، فلفل سیاه و روغن مایع را به کاسه اضافه می کنیم.
- مرحله ۶
مواد را با دست خوب مخلوط می کنیم تا مواد به تمام نقاط گوشت برسد.
- مرحله ۷
پس از مخلوط کردن مواد درب کاسه را با سلفون می پوشانیم و ظرف را به مدت حداقل ۶ ساعت در یخچال قرار می دهیم تا گوشت استراحت کند و طعم بگیرد.
- مرحله ۸
پس از اینکه گوشت طعم دار شد باید آنرا سیخ کنیم.
- مرحله ۹
برای سیخ کردن ابتدا قطعات گوشت را روی تخته گوشت قرار می دهیم و با دست ثابت نگه می داریم سپس سیخ را از میان گوشت رد می کنیم و به همین ترتیب تمام گوشت ها را سیخ می کنیم و نمک روی گوشت ها می زنیم.
- مرحله ۱۰
حالا نوبت کباب کردن گوشت هاست ، برای این منظور پس از اینکه ذغال را روشن و آماده کردیم سیخ ها را روی منقل می چینیم و سیخ ها را می چرخانیم تا گوشت به خوبی و یکنواخت کباب شود.
- مرحله ۱۱
در این میان می توانیم با کره آب شده روی گوشت در حال کباب شدن بمالیم و کباب را نرم تر کنیم.
- مرحله ۱۲
کباب شما آماده است.
دستور تکمیلی این غذا
- در کنار کباب برگ می توانید چند گوجه فرنگی را هم از وسط برش بزنید و پس از سیخ کردن کباب کنید.
- برای خوش طعم شدن و بوی خوب می توانید مقداری فلفل قلمی سبز را نیز در کنار کباب ها سرخ کنید.
- حتما از قسمت هایی از گوشت استفاده شود که لخم بوده و چربی ندارد و به راحتی سرخ می شود.
- معمولا این غذا به همراه برنج سرو می شود.