کتلت برنج با سویا
کُتلت (به فرانسوی: côtelette) یا شامی کباب از غذاهای پُرسی هستند کتلت برنج با سویا یکی از انواع کتلت هایی ست که کمتر شناخته شده است. در این کتلت اصلا از گوشت استفاده نمیشود و اگر سویا را یک ماده گیاهی حساب کنیم پس در این صورت شما می توانید یک کتلت گیاهی با کلی خواص مغذی تهیه کنید. سویا یک ماده گیاهی ست که دارای خواص زیادی می باشد و در غذاهای مختلف کاربرد دارد.آن طور که گفته می شود سویا از اهلی سازی گیاهان شرق آسیا پدید آمده است، هر چند که نوع وحشی آن همچنان در چین به صورت خودرو می روید.روغن حاصل از این گیاه بسیار پر خاصیت است و جزء بهترین روغن ها به حساب می آید.این روغن به دلیل اسید لینولئیک بالایی که دارد برای سرخ کردن مورد استفاده قرار نمی گیرد.سویا انواع و رنگ های مختلف دارد و سالیان سال غذای مردم چین بوده است. اما در حال حاضر بزرگترین تولید کننده سویا در جهان امریکا می باشد. مواد غذایی حاصل از سویا شامل شیر سویا، توفو، سس سویا و روغن سویا می باشد.دانه سویا با کاهش خطر سرطان سینه و پروستات در ارتباط است. دانه سویا به بزرگی یک نخود کمی مسطح و گرد است . دانه سیاه سویا بیشتر در طب گیاهی مصرف دارد ولی از دانه زرد رنگ آن بیشتر برای روغن گیری استفاده می کنند . سویا بعلت داشتن پروتئین و مواد مغذی در تغذیه انسان بکار می رود .سویا برای مبتلایان به نقرس و رماتیسم و اشخاص ضعیف البنیه بسیار مفید است. سس سویا را به غذاهایی که تردید دارید سالم باشد بزنید سم آنرا خنثی می کند.فرآورده های سویا برای پیشگیری از سرطان مفید است .اگر زن حامله در معرض خطر سقط جنین باشد به او سس سویا بدهید.سویا سنگ کیسه صفرا را شکسته و خارج می سازد و اگر از فرآورده های سویا استفاده کنید در بدن شما سنگ کیسه صفرا تولید نخواهد شد اگر سنگ کیسه صفرا دارید رژیم خود رابه سویا تغییر دهید. از انواع دیگر کتلت می توان به :کتلت طلایی ، کتلت عدس ، شامی کباب و کتلت نخود اشاره کرد.
مواد لازم
- گشنیز : ۵۰ گرم
- جعفری : ۵۰ گرم
- سویا : ۵۰ گرم
- برنج : ۲ فنجان
- هویج : ۳ عدد
- تخم مرغ : ۲ عدد
- پیاز متوسط : ۲ عدد
- نعناع خشک : ۱ قاشق غذاخوری
- روغن : به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
- دارچین(اختیاری) : به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا هویج و پیاز را رنده می کنیم.
- مرحله ۲
گشنیز و جعفری را خرد کرده به مواد بالا می افزاییم.
- مرحله ۳
سویا را که از قبل خیس کرده ایم ، آب آن را گرفته و به مواد اضافه می کنیم.
- مرحله ۴
برنج را مقداری می پزیم تا جایی که به مرحله کته یا آبکش برسد (نمیگذاریم کامل بپزد).
- مرحله ۵
سپس به باقی مواد اضافه می کنیم.
- مرحله ۶
همه موادی را که با هم مخلوط کرده ایم چرخ می کنیم ویا با درجه پایین میکس می کنیم.
- مرحله ۷
تخم مرغ ، نمک، فلفل ، زردچوبه ، دارچین و نعناع را به مواد چرخ شده اضافه می کنیم.
- مرحله ۸
همه مواد را با هم ورز می دهیم تا ادویه و تخم مرغ ها با مواد به خوبی مخلوط شوند.
- مرحله ۹
مایه آماده شده را نیم ساعت درون یخچال قرار می دهیم تا استراحت کند.
- مرحله ۱۰
سپس مقداری روغن داخل ماهیتابه ریخته ، پس از داف شدن روغن مقداری از مواد را برداشته داخل روغن می گذاریم تا سرخ شود.
دستور تکمیلی این غذا
- می توانید از برنج هایی که روزهای قبل تهیه کرده اید و مانده نیز استفاده کنید ولی مراقب باشید که برنج خیلی له نباشد.
- ریختن دارچین در این غذا اختیاری ست.
- مواد را حتما داخل یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد.
- در صورت علاقه می توانیداز سویا بیشتری استفاده کنید.