کتلت طلایی
کُتلت (به فرانسوی: côtelette) یا شامی کباب از غذاهای پُرسی هستند کتلت طلایی یک کتلت خوشمزه و خوش طعم است که قرار است طرز تهیه آن را در اینجا با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم.شاید با خودتان بگویید منظور از کتلت طلایی همان کتلت معمولی خودمان است که با ترفندهایی رنگ آن را طلایی کنیم.اما باید بگوییم خیر کتلت طلایی نوعی از کتلت است که علاوه بر مواد اصلی کتلت مواد دیگری هم به آن اضافه می شود و باعث خوشمزه تر شدن آن می گردد.کتلت یکی از خوشمزه ترین غذاهای دنیاست که شاید هیچ وقت ازخوردن آن سیر نمی شوید ولی شاید همیشه خوردن یک مزه تکراری شما را خسته کند و بهتر است گاهی تنوعی در آن ایجاد کرده و مزه آن را متفاوت کنید حال یا با ریختن انواع سبزی خشک و یا با ریختن مواد دیگری همچون هویج این طعم های متفاوت به دست می آید.بله هویج این ماده ایست که قرار است در غذای امروز به غذایمان اضافه کنیم شاید بگویید در این صورت یک غذای شیرین خواهیم داشت خیر زیرا به دلیل ترکیب شدن با مواد دیگر این اتفاق نمی افتد و این غذا به دلیل داشتن هویج به کتلت طلایی معروف است.هویج یک سبزی ریشهدار یا غده ای خوراکی است که میتوان آن را خام یا خردشده یا رندهشده در سالاد خورد و بیشتر در پخت سوپها و خورشها کاربرد دارد. بتاکاروتن، دوپاری از ویتامین آ، در هویج به فراوانی یافت میشود و رنگ نارنجی خاصّ این سبزی نیز به همین خاطر است. بهعلاوه هویج منبعی غنی از فیبر خوراکی، آنتیاکسیدانها و مواد معدنی بهشمار میرود.یکی از خواص هویج برای مادران شیرده این است که مصرف هویج باعث می شود شیرشان بیشتر شود. بهتر است مادران شیرده از آب هویج تازه استفاده کنند. یکی دیگر از خواص هویج برای خانم ها این است که باعث می شود خونریزی دوران قاعدگی کاهش یابد و خون کمتری در این مدت از بدن خارج شود.یکی دیگر از فواید هویج این است که می تواند باعث از بین رفتن جوش و آکنه موجود روی پوست شود.از انواع دیگر کتلت می توان به : کتلت چشم بلبلی ، کتلت عدس و کتلت نخود اشاره کرد.
مواد لازم
- سیب زمینی : ۵۰۰ گرم
- هویج : ۲۵۰ گرم
- کره : ۵۰ گرم
- تخم مرغ : ۲ عدد
- گوجه فرنگی : نصف پیمانه
- بکینگ پودر : ۱ قاشق چای خوری
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا سیب زمینی ها را به همراه هویج می پزیم.
- مرحله ۲
سپس آنها را له یا رنده می کنیم .
- مرحله ۳
تخم مرغ ، نمک ، زردچوبه ، فلفل ، کره ، گوجه فرنگی و بکینگ پودر را به سیب زمینی و هویج له شده اضافه می کنیم.
- مرحله ۴
مواد را خوب با هم مخلوط می کنیم.
- مرحله ۵
سپس کتلت را به اندازه های دلخواه در می آوریم.
- مرحله ۶
سپس ماهیتابه را روی گاز گذاشته و داخل آن روغن می ریزیم.
- مرحله ۷
اجازه می دهیم تا روغن داغ شود، سپس حرارت را ملایم می کنیم و کتلت ها را در آن سرخ می کنیم تا طلایی شود.
- مرحله ۸
در نهایت آن را در ظرف سرو گذاشته و تزیین می کنیم.
دستور تکمیلی این غذا
- می توانید از برنج هایی که روزهای قبل تهیه کرده اید و مانده نیز استفاده کنید ولی مراقب باشید که برنج خیلی له نباشد.
- ریختن دارچین در این غذا اختیاری ست.
- مواد را حتما داخل یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد.
- در صورت علاقه می توانیداز سویا بیشتری استفاده کنید.