کتلت ماهی
کتلت ماهی یک غذای فوق العاده خوشمزه بوشهری است. این غذا را می توانید به عنوان ناهار یا شام میل کنید. برای تهیه این غذا از ماهی قزل آلا، سالمون یا هر نوع ماهی بدون تیغ دیگری که در دسترستان بود استفاده کنید. این غذا برعکس سایر قضاهای دریایی یک غذای فوری است.
ماهی قِزِلآلا یا گُلماهی از نوع ماهیهای سردآبی است و در زیرگروه ماهیهای آزاد جای میگیرد دارای بدنی فشرده و داری باله دمی بزرگتر از ماهی آزاد است. ساقه دمی آن مرتفع، سر کند و قسمت خارجی باله دمی تقریباً صاف است. تعداد فلس بین باله چربی و خط جانبی ۱۹–۱۴ عدد و بهطور متوسط حدود ۱۶ عدد میباشد. تعداد خارهای اولین کمان آبشش بین ۵–۲ عدد است که به شکل شمشیر بوده و در پایین به شکل دکمه درآمدهاند. حداکثر طول بدن ماهی قزل آلا ۱۴۰ سانتیمتر و وزن آن تقریباً به ۵ کیلوگرم میرسد.
استفاده بیش از حد از سیر در غذا مزه آن ماهی را تغییر می دهد. پس بهتر است از ۴ حبه سیر کوچک یا ۲ حبه سیر بزرگ استفاده کنید.
برای بهتر سرخ شدن گوشت ماهی آن ها را با روغن سرخ کردنی سرخ کنید. کتلت ماهی را روی حرارت کم سرخ کنید و هنگام سرخ شدن در تابه را به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید.
برای از بین بردن بوی ماهی از ۳ عدد برگ بو، پیاز و سیر استفاده کنید. برگ بوها را خرد نکنید. زیرا پس از پختن ماهی باید آن ها را جدا کنید. وگرنه باعث تلخی غذا می شود. برای یکدست کردن غذا، آن ها را در غذاساز ریخته یا با استفاده از گوشت کوب مواد اولیه را کاملا مخلوط کنید. برای دیزاین غذا از جعفری خرد شده استفاده کنید. اگر از شیر در مواد اولیه این غذا استفاده می کنید به هیچ وجه به آن لیموترش اضافه نکنید. زیرا باعث بریدن شیر می شود. جعفری ها را همراه با مواد اولیه در غذاساز نریزید زیرا باعث له شدن آن ها می شود.
برای سالم تر کردن غذا حتما پس از سرخ شدن کتلت ها را روی دستمال کاغذی قرار دهید. پخت ماهی با شیر به جای آب باعث گرفتن بوی آن می شود.
اگر نگران وارفتن کتلت ها هستید، کمی آرد به آن اضافه کنید. یا آب پیازها را بعد از رنده کردن بگیرید و سپس به مواد اولیه بیفزایید. این غذا را می توانید همراه با سالاد یا سیب زمینی سرخ کرده و نان و خیارشور میل کنید.
اگر به غذاهای دریایی علاقه دارید حتما دستور تهیه سالاد یونانی و ماهی سالمون، ماهی شکم پر، خوراک ماهی، حلیم ماهی و خورش ماهی را در سایت غذالند بخوانید.
مواد لازم
- ماهی: ۳۰۰ گرم
- پنیر پیتزا رنده شده: ۵ قاشق غذاخوری
- سیب زمینی: ۲ عدد
- تخم مرغ: ۲ عدد
- جعفری خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل: به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ماهی را می توانید به دلخواهتان سرخ، گریل یا آب پز کنید.
- مرحله ۲
برای آب پز کردن ماهی می توانید آن ها را همراه با ۱ لیوان آب، ۲ عدد سیر خرد شده، مقداری نمک و فلفل در یک قابلمه ریخته و در آن را ببندید. غذا را روی شعله کم قرار داده و تا تمام شدن آب آن صبر کنید.
- مرحله ۳
پوست و استخوان ماهی ها را جدا کنید.
- مرحله ۴
ماهی را همراه با سیب زمینی پخته داخل مخلوط کن بریزید.
- مرحله ۵
مواد میکس شده را داخل کاسه ریخته و با پنیر پیتزای رنده شده، جعفری خرد شده، تخم مرغ، نمک و فلفل مخلوط کنید.
- مرحله ۶
درون یک تابه مقداری روغن ریخته و روی شعله متوسط قرار دهید.
- مرحله ۷
زمانی که روغن داغ شد با قاشق مقداری از مایه کتلت را بردارید و داخل روغن داغ قرار دهید.
- مرحله ۸
کتلت ها را مثل کتلت گوشت چرخ کرده سرخ کرده و سرو کنید.
دستور تکمیلی این غذا
- برای گرفتن روغن اضافی ماهی آن ها را بعد از سرخ شدن روی دستمال کاغذی قرار دهید.
- کتلت ماهی را همراه سس و سالاد مورد علاقه شان سرو کنید.
- برای مزه دار کردن گوشت ماهی از لیموترش یا آب لیموی طبیعی استفاده کنید.
- می توانید همانند کتلت مقداری مواد را با دست برداشته شکل دهید داخل آرد سوخاری غلتانده و سپس سرخ کنید.