کتلت مرغ
کُتلت (به فرانسوی: côtelette) یا شامی کباب از غذاهای پُرسی هستند کتلت مرغ یکی دیگر از کتلت های خوشمزه ایست که می توانید تهیه کنید .شاید برایتان سخت باشد که همیشه مرغ را به صورت خوراک میل کنید و یک غذای تکراری برای شما باشد .اما شما با تهیه این غذای خوشمزه می توانید یک غذای خوشمزه و جدید را تست کنید.برای تهیه این غذا شما می توانید از سینه مرغ که اغلب کمتر در خانه مورد استفاده قرار میگیرد استفاده کنید. تهیه این غذا تقریبا شبیه به همان کتلت گوشت است اما با این تفاوت که در این غذا از مرغ استفاده می شود. این غذا برای کسانی که مشکل استفاده از گوشت قرمز دارند مناسب است تا با استفاده از مرغ بتوانند کتلت تهیه کنند. افرادی که می خواهند مقدار چربی غذای شان را کم کنند، می توانند از گوشت مرغ استفاده کنند. لخم ترین قسمت گوشت مرغ، گوشت سینه می باشد که در مقایسه با ران، چربی اش نصف است.مرغ منبع بسیار خوبی از ویتامین B3 (نیاسین)است که یک ویتامین ضد سرطان می باشد. DNA به ویتامین B3 نیاز دارد و کمبود نیاسین به اندازه ی کمبود سایر ویتامینهای گروه B در ارتباط مستقیم با بیماری های ژنتیکی می باشد.مصرف ۱۲۰ گرم گوشت مرغ حدود ۷۲ درصد نیاز بدن به این ویتامین را برآورده می سازد. گوشت مرغ همچنین یک منبع خوب سلنیوم می باشد. سلنیوم برای سلامتی انسان یک اهمیت ویژه و اساسی دارد. سلنیوم یکی از اجزای بسیار مهم واکنشهای متابولیکی در بدن می باشد که عبارتند از متابولیسم هورمون های تیروئیدی ، سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی و سیستم ایمنی. مطالعات گوناگون نشان داده است که بین بروز سرطان ها و دریافت سلنیوم یک ارتباط مهم وجود دارد. سلنیوم مانع سرطان می شود.مرغ فقط منبع غنی از ویتامین B3 نیست، بلکه منبع خوبی از ویتامین B6 نیز می باشد. این ترکیب خوب ویتامینی B ، مرغ را به عنوان یک غذای مفید برای تامین انرژی سوخت و ساز (متابولیسم) بدن معرفی می کند، زیرا این دو ویتامین در واکنش های سوخت و ساز بدن نقش دارند. هر دوی این ویتامینهای گروه B برای تولید انرژی مهم هستند. از انواع دیگر کتلت میتوان به : کتلت برنج با سویا ، کتلت عدس ، کتلت نخود و کتلت اشاره کرد.
مواد لازم
- مرغ : ۲۵۰ گرم
- جعفری خرد شده : ۱ لیوان
- تخم مرغ : ۲ عدد
- سیب زمینی متوسط : ۲ عدد
- پیاز متوسط : ۲ عدد
- روغن : به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا سیب زمینی و پیاز را رنده می کنیم و داخل ظرفی مناسب می ریزیم.
- مرحله ۲
نمک ، فلفل ، زردچوبه ، جعفری خرد شده ، مرغ چرخ کرده و تخم مرغ را به سیب زمینی ها اضافه می کنیم و همه مواد را با هم مخلوط می کنیم.
- مرحله ۳
کمی روغن داخل ماهیتابه می ریزیم تا داغ شود.
- مرحله ۴
سپس از مواد کتلت مقداری برداشته و اگر دوست داشتید قبل از اینکه کتلت را داخل روغن بیندازید مقداری پودر سوخاری به دو طرف کتلت بزنید و سپس آن را سرخ کنید.
- مرحله ۵
زمانی که یک طرف کتلت ها سرخ شد طرف دیگر را هم سرخ می کنیم و اجازه می دهیم مواد کاملاً مغز پخت شود.
- مرحله ۶
در نهایت و پس از پخت کامل آنها را تزیین کرده و سرو می کنیم.
دستور تکمیلی این غذا
- بهتر است برای کتلت از سینه مرغ استفاده کنید.
- اگر دوست داشتید می توانید از پودر سوخاری در غذا استفاده کنید.
- برای خوش طعم ترشدن کتلت میتونین پودر سیر؛پودر آویشن و هرنوع ادویه دلخواهی که دوست دارید اضافه کنین؛ استفاده از سبزی تازه و معطر خرد شده یا خشک هم در این دستور خالی از لطف نیست.