کتلت چشم بلبلی
کُتلت (به فرانسوی: côtelette) یا شامی کباب از غذاهای پُرسی هستند کتلت لوبیا چشم بلبلی یک غذای گیاهی است که سرشار از ویتامین می باشد.لوبیا چشم بلبلی ارزش غذایی بالایی دارد و منبع عالی کلسیم، ویتامین A و فولات است.فیبر غنی موجود در آن، به کاهش وزن کمک میکند و پتاسیم موجود در آن، برای سلامت عضله و استخوان مفید است.
مواد لازم
- لوبیا چشم بلبلی : ۲ پیمانه
- تخم مرغ : ۴ عدد
- سیب زمینی متوسط : ۳ عدد
- هویج بزرگ : ۲ عدد
- آرد گندم : ۲ قاشق مربا خوری
- روغن مایع : به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا لوبیا چشم بلبلی را خیس می کنیم، وقتی خوب خیس خورد پوسته لوبیا را از آن جدا می کنیم و می گذاریم لوبیا در آب خوب بپزد.
- مرحله ۲
سپس سیب زمینی ها را همراه با هویج می پزیم ، سپس هویج و سیب زمینی و لوبیا را چرخ می کنیم .
- مرحله ۳
تخم مرغ ها را در ظرفی جداگانه می شکنیم و همراه نمک و فلفل و آرد گندم مخلوط می کنیم و با همزن خوب هم می زنیم و به مواد چرخ شده اضافه می کنیم و آنها را خوب با هم مخلوط می کنیم.
- مرحله ۴
مواد را به صورت گرد در می آوریم و در روغن سرخ می کنیم.
- مرحله ۵
در آخر کتلت ها را درون دیس چیده با جعفری و هویج تزئین می کنیم.
دستور تکمیلی این غذا
- می توانید سیب زمینی ها را پوست گرفته سپس اجازه دهید در آب بپزد و یا آنها را خوب شسته و با پوست داخل آب بگذارید تا پخته شوند.
- بهتر است از روغن سرخ کردنی برای این غذا استفاده شود.
- پوست گرفتن دانه های لوبیا برای زیباتر شدن غذا می باشد در صورت تمایل می توانید بدون گرفتن پوست لوبیا آنها را چرخ کنید.
- حبوبات را بین ۶ تا ۸ ساعت قبل از استفاده خیس کنید و آب آن را بین ۲ تا ۳ بار تعویض کنید.
- این غذا وعده مناسبی برای شام و پیش غذا می باشد.
- در ماه رمضان غذای مناسبی برای افطار است.
- این غذا ۳۰% انرژی و ۴۰% پروتئین مورد نیاز روزانه بدن را فراهم می کند.
- ۴۰% آهن و ۲۰% روی مورد نیاز روزانه بدن ، به اضافه ۱۵% ویتامین D ،فسفر ۵۰% ، نیمی از نیاز به ویتامین B1,B6 با صرف این غذا تامین می شود.