مواد لازم
- گوشت چرخ کرده : ۵۰۰ گرم
- سیب زمینی متوسط : ۲ عدد
- پیاز متوسط : ۱ عدد
- خمیر آماده : ۳۵۰ گرم
- زرشک : به مقدار لازم
- جعفری : به مقدار لازم
- زعفران : به مقدار لازم
- روغن : به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
خمیر را با کمی روغن ورز می دهیم و کمی زعفران به آن اضافه می کنیم.
- مرحله ۲
سپس آن را به دو قسمت تقسیم می کنیم و پهن می کنیم.
- مرحله ۳
گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده کمی تفت داده و سیب زمینی رنده شده ، جعفری خرد شده ، زرشک و نمک را با آن مخلوط می کنیم و روی خمیر اماده شده می ریزیم.
- مرحله ۴
بعد خمیر دومی را رویش قرار می دهیم و وری آن را تزیین می کنیم.
- مرحله ۵
ته قابلمه را چرب کرده خمیر را داخل آن قرار می دهیم و روی شعله ملایم قرار می دهیم.
- مرحله ۶
بعد از سرخ شدن خمیر را بر می گردانیم تا طرف دیگر کماج هم سرخ شود.
- مرحله ۷
کماج را هم می توانید به صورت تک نفره شبیه به پیراشکی که در تصویر می بینید تهیه کنید و هم شبیه به پیتزا. این بستگی به سلیقه شما دارد.
دستور تکمیلی این غذا
- بهتر است برای تهیه گوشت چرخ کرده از گوشت کم چرب استفاده کنیم .
- برای تهیه کماج از روغن مخصوص سرخ کردن با حرارت ملایم استفاده کنید و یا در صورت امکان آن را در فر بپزید.
- این غذا وعده خوبی برای پیش غذا یا عصرانه می باشد.
- زعفران درگذشته برای درمان افسردگی مورد استفاده قرار می گرفته است و امروزه دریافته اند که این گیاه برای کاهش چربی خون و استراحت قلبی می تواند مفید باشد.همچنین اثرات ضد سرطانی نیز دارد.
- زرشک موجود در این غذا دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی است و ویتامین C بالایی دارد ، در نتیجه به افزایش جذب آهن غذا کمک می کند و برای درمان سنگ کیسه صفرا و بیماری های کبدی موثر است.
- برای کودکان کم اشتها که از گوشت استفاده نمی کنند به علت اینکه گوشت چرخ کرده داخل این غذا می باشد مفید است.
- برای تهیه خمیر بهتر است از آرد سبوس دار استفاده کنید تا میزان دریافت فیبر افزایش یابد.