کماج
کماج یه غذای قدیمی شبیه به کوکو سیب زمینی های الان هست ولی با یه سری تفاوت های کوچک که آن را متفاوت می کند .کماج از غذاهای محلی تهران است که در حال حاضر کمتر کسی است که نام آن را شنیده و یا خورده باشد.در اینجا شما را با طرز تهیه این غذا آشنا می کنیم. کماج نان شیرینی است که از آرد برنج و غیر آن و شکر پزند
مواد لازم
- تخم مرغ : ۴ عدد
- آرد گندم : ۲ قاشق غذاخوری
- سیب زمینی متوسط : ۳ عدد
- پیاز متوسط : ۱ عدد
- گردو : ۱۰۰ گرم
- خرفه : ۱۰۰ گرم
- نمک : به مقدار لازم
- روغن : به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
سیب زمینی را پخته آن را می کوبیم یا رنده می کنیم.
- مرحله ۲
سپس آرد ، گردو و پیاز رنده شده و خرفه را به آن اضافه می کنیم.
- مرحله ۳
تخم مرغ ها را به مواد اضافه کرده و مواد را به خوبی با هم مخلوط می کنیم.
- مرحله ۴
در تابه روغن به اندازه کافی ریخته مواد را به وسیله قاشق به اندازه دلخواه در تابه ریخته و همانند کتلت سرخ می کنیم.
- مرحله ۵
این غذا با نان سرو می شود.
دستور تکمیلی این غذا
- بهتر است جهت حفظ مواد مغذی گردو و پیشگیری از فساد اسیدهای چرب غیر اشباع ، هنگام مصرف آنها را شکسته و از پوست جدا کنیم و یا از مغز گردوی مرغوب وتازه استفاده کنیم.
- بهتر است برای سرخ کردن ، از روغن مخصوص سرخ کردن و حرارت ملایم استفاده شود. البته امروزه می توان از فر برای پخت غذا استفاده کرد.
- شعله تند و شدید باعث افزایش دمای روغن و سوختن آن می شود که منجر به ایجاد ترکیبات سرطان زا مانند پراکسید و سایر رادیکال های آزاد در روغن می شود.
- از سرخ کردن بیش از حد و قهوه ای شدن غذا خودداریی شود؛ زیرا منجر به ایجاد ترکیبات سرطان زا از جمله کربوهیدرات های هتروسیکلیک می شود.
- برخی خواص گردو عبارتند ازبهبود وضعیت چربی های خون و در نتیجه محافظت در برابر بیماریهای قلبی ، افزایش قدرت ذهن و هوش ، دارای آنتی اکسیدان ، محافظت در برابر سرطان ، محافظت از سیستم ایمنی و حفاظت از استخوان ها و بهبود سنتز ترشح انسولین در افراد دیابتی .
- این غذا ۴۲% پروتئین مورد نیاز روزانه یک مرد بالغ و ۴۹ % پروتئین مورد نیاز روزانه یک خانم را تامین می کند که عمدتا از نوع پروتئین گیاهی می باشد.
- همچنین تامین کننده بخشی از پتاسیم ، کلسیم و ویتامین B2 مورد نیاز بدن است.