کوفته انار و گردو
کوفته یکی از غذاهای معروف، قدیمی و پرطرفدار ایرانی است، که در تهیهٔ گونههای مختلف آن سبزیهای خوشبو و گوشت قرمز استفاده میشود. کوفته انار و گردو یکی از غذاهای محبوب شمالی است که می توان آن را برای شب یلدا آماده و سرو کرد . این غذای خوشمزه را می توان با نان و یا در کنار برنج نوش جان کرد . در تهیه کوفته گردو و انار علاوه بر نعنا می توان از دیگر سبزی های معطر مانند جعفری و یا ترخون نیز استفاده کرد .
مواد لازم
- گوشت چرخ کرده:۴۰۰ گرم
- پیاز رنده شده واب گرفته شده :یک عدد
- گردوی آسیاب شده : سه قاشق
- تخم مرغ : یک عدد
- آرد سوخاری : یک قاشق
- رب انار : دو قاشق غذا خوری
- آب انار : یک لیوان
- رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
- سیر :۲ حبه
- ادویه کاری : ۱ قاشق سوپ خوری
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز رنده شده و کمی نعنا خشک ،نمک،وفلفل سیاه وفلفل قرمز همه رو با هم مخلوط میکنیم وخوب ورز میدیم و کوفته هایی به اندازه گردو درست میکنیم ومیزاریم یخچال به مدت یکساعت تا خودشو بگیره.
- مرحله ۲
سپس کمی روغن تو ماهی تابه نچسب میریزیم روغن که داغ شد کوفته ها رو توش سرخ میکنیم وکنار میزاریم .
- مرحله ۳
داخل همون ماهی تابه یک عدد پیاز رو سرخ میکنیم .
- مرحله ۴
وقتی پیاز سرخ شد کمی گردوی خورد شده یک قاشق رب گوجه فرنگی را به همراه دوقاشق رب انار تفت میدهیم .
- مرحله ۵
پس از تفت ، دو لیوان آب ، یک لیوان آب انار طبیعی نمک وفلفل اضافه میکنیم ودرشو میزارم.
- مرحله ۶
سس که جوش اومد کوفته ها رو به ارومی بهش اضافه میکنیم و درشو میزاریم و شعله رو کم میکنیم حدود چهل دقیقه تا یکساعت خورشت بپزه و به روغن بیفته
دستور تکمیلی این غذا
- این غذا را میتوانید برای شب یلدا استفاده کنید.طعم انار و گردو با هم خیلی خوب هست.
- این خورشت به دلیل رب انار کمی ترش مزه هست آگه ترش مزه دوست ندارید اواخر پخت یک قاشق شکر بزنید.
- این غذا را هم می توان با نان و هم با برنج سرو کرد.