مواد لازم
- گوشت گوساله:نیم کیلو
- گوشت گوسفند(من نصف مواد رو درست کردم ):نیم کیلو
- پیاز:یک عدد
- تخممرغ : یک عدد
- پودر نان باگت : ۱/۳پیمانه
- فلفل : ۱/۲ ق چ
- سماق : ۱/۲ ق چ
- نعنا خشک : ۲ق چ
- گشنیز خرد شده : ۲ق غ
- ادویه کاری : ۱/۲ق چ
- پاپریکا : ۱/۲ق چ
- فلفل تند : ۱/۲ق چ
- نمک : ۱/۲ ق چ
- کره برای سرخ کردن : دو ق روغن مایع
- مواد لازم برای سس:
- رب انار : ۱/۲پیمانه
- آب گوشت : دو پیمانه
- سماق : ۱/۲ق چ
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
- شکر قهوهای یا شکر معمولی : دو تا سه ق غ ( باز بستگی به خودتون داره شیرینیش )
- آرد ذرت : دو ق غ
- پاپریکا : ۱/۲ق چ
- گشنیز تازه خرد شده : ۱/۲ ق غ
- انار دون شده : مقداری
مراحل پخت
- مرحله ۱
در ابتدا گوشتها را پس از شستشو چرخ کرده(اگر گوشت چرخ شده است که مرحله بعد را شروع می کنیم.)و کنار می گذاریم.
- مرحله ۲
پیاز را رنده کرده و به گوشت اضافه می کنیم.
- مرحله ۳
سپس تخم مرغ،پودر باگت، نعنا و گشنیز،و تمامی ادویه های ذکر شده را به گوشت اضافه می کنیم.
- مرحله ۴
مواد را به خوبی با هم ورز می دهیم تا با هم مخلوط شوند.
- مرحله ۵
از گوشت تهیه شده به اندازه گردو یا مقدار کوچک تر برداشته و به صورت کوفته های ریز در می آوریم و کنار می گذاریم.
- مرحله ۶
در این مرحله کوفته ها را سرخ می کنیم.
- مرحله ۷
مرحله بعد تهیه سس کوفته است.رب انار و آب گوشت و ما بقی مواد(به جز دانه انار و گشنیز) را با هم مخلوط کرده و مدام هم می زنیم تا سس درست شود.
- مرحله ۸
سس به دست آمده را با کوفته ها اضافه می کنیم.
- مرحله ۹
اجازه می دهیم تا سس با کوفته ها به خوبی مخلوط شود.
- مرحله ۱۰
در نهایت و پنج دقیقه مانده به پایان پخت دانه های انار و گشنیز را اضافه می کنیم.
- مرحله ۱۱
پس از انکه سس غلیظ شد غذا آماده سرو است.
دستور تکمیلی این غذا
- پودر نان باگت را می توانید به راحتی در خانه تهیه کنید.نان باگت را خشک کرده و آسیاب کنید.
- می توانید ازپودر سوخاری نیز به جای پودر باگت استفاده کنید و لی سعی شود کمتر ریخته شود تا خیلی مواد سفت نشود.
- این مقدار گوشت برای زمانی است که تعداد زیاد است شما به اندازه تعداد نفرات می توانید این مقدار را کم و زیاد کنید.
- ترشی و شیرینی این غذا بسته به ذائقه شما دارد.