کوکو باقلا
کوکو یکی از غذاهای معروف در آشپزی ایرانی است کوکو باقلا یکی از کوکوهای خوشمزه و بسیار راحت است که به خصوص در اویل بهار که فصل باقلا است بسیار تهیه می شود.این کوکو بسیار راحت و سبک است و برای شام و سفره های افطار در ماه رمضان می تواند وعده مناسبی باشد.اما متاسفانه امروزه کمتر کسی ست که این کوکو خوشمزه را بشناسد و همه معمولا به پخت کوکوهای معروفی همچون کوکو سیب زمینی و کوکو سبزی بسنده می کنند غافل از اینکه کوکو انواع مختلفی دارد و شما با هر موادی می توانید کوکو تهیه کنید.باقلا یکی از سیبزیجات پرخاصیت است که می تواند برای همه گروه های سنی به نوعی مفید باشد.این گیاه دارای سابقه طولانی در جهان است و در روم باستان ، یونان و مصر استفاده می شده است.باقلا یا باقالی منبع تامین فیبر است.این گیاه به دلیل داشتن پروتئین بالا زمانی که همراه با برنج پخته می شود به یک غذای کامل تبدیل می گردد.کلسیم و پتاسیم موجود در باقله میتواند از بروز پوکی استخوان جلوگیری نموده و به کنترل فشارخون بالا کمک میکند.از خواص باقلا میتوان به فسفر زیاد آن اشاره کرد که بهره هوشی افراد را بالا میبرد . بنابراین باقلا را در وعده غذایی کودکان قرار دهید. باقلا کم کالری است و کلسترول زیادی ندارد . همچنین فیبر و ویتامین A دارد و در هضم غذا موثر است .کلسیم و پتاسیم موجود در باقالا از بروز پوکی استخوان جلوگیری کرده و به کنترل فشارخون بالا کمک میکند. این دانه همچنین سرشار از آهن، فسفر، مس، منگنز، منیزیم، ویتامین C، ویتامین A، ویتامین K، ویتامین B و اسیدفولیک است بنابراین برای رفع کمخونی هم مفید است البته به شرطی که نسبت به آن حساسیت نداشته باشید. لازم به ذکر است که باقالای تازه طبع سرد و تر و باقالای خشک طبع سرد و خشک دارد. گل آن نیز طبع گرم دارد. ارزش غذایی باقالای خشک شده نیز بیشتر از باقالای تازه است اما ویتامین C باقالای تازه بیشتر است.از دیگر انواع کوکوهای گیاهی می توان به کوکو پیازچه و کوکو عدس نیز اشاره کرد.
مواد لازم
- باقلا تازه : ۵۰۰ کیوگرم
- تخم مرغ : ۴ عدد
- روغن : به مقدار لازم
- جوش شیرین : نصف قاشق چایخوری(اختیاری)
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا پوست سبز و سفید باقلا را جدا کرده و با کمی نمک در آب می پزیم تا خامی آن گرفته شود.(نیم ساعت)
- مرحله ۲
سپس باقلا را آبکش کرده ، خوب می کوبیم یا آسیاب می کنیم تا کامل له شود.
- مرحله ۳
تخم مرغ ها را در ظرفی جداگانه می شکنیم و خوب هم می زنیم.
- مرحله ۴
سپس جوش شیرین ، نمک ، فلفل و زردچوبه را کم کم روی تخم مرغ ها می ریزیم و هم می زنیم.
- مرحله ۵
باقلا کوبیده را به تخم مرغ ها اضافه کرده و همه مواد را با هم کامل مخلوط می کنیم.
- مرحله ۶
در نهایت زمانی که روغن داغ شد ، به صورت یکجا و یا به صورت قاشقی و تکی در روغن سرخ می کنیم.
دستور تکمیلی این غذا
- استفاده از جوش شیرین به دلیل این است که کوکو پف کند می توانید از ریختن آن صرف نظر کنید.
- تخم مرغ ها را یکجا اضافه نکنید.بلکه آنها را یکی یکی اضافه کنید تا زمانی که مواد به غلظت مناسب برسد.نه بیش از حد شل شود و نه بیش ار حد سفت.
- می توانید در صورت تمایل یک قاشق آرد به مواد اضافه کنید فقط مراقب باشید که مایع کوکو سفت نشود.
- به مواد کوکو باقلا سبز میتوانید به سلیقه خودتان کمی گوشت چرخ کرده یا سیب زمینی آبپز بسته اضافه کنید.
- این کوکو را می توان با نان و یا برنج سرو کرد.
- این غذا وعده مناسبی برای شام و افطار است.