کوکو شیرین
کوکو یکی از غذاهای معروف در آشپزی ایرانی است کوکو شیرین یکی از غذاهای معروف شهر مشهد می باشد. طعم شیرین و خاص این غذا در شهرهای دیگر ایران نیز بسیار بسیار طرفدار دارد و حتی در قزوین و تبریز نیز بسیاری از افراد این غذای گرم شیرین و خوشمزه را ترجیح می دهند.
البته کوکو شیرین برای مردم مشهد در تمام مهمانی ها، یک غذای همیشگی و پای ثابت وعده ها می باشد و بیشتر نیز به عنوان پیش غذا و دسر سرد و گرم سرو می شود. به همین دلیل با توجه به ذائقه غذایی خود می توانید این غذای محلی مشهد را در منزل به راحتی طبخ کنید و از طعم این غذای اصیل ایرانی لذت ببرید.
مردم استان خراسان برای تهیه این غذای شیرین و پرطرفدار از سیب زمینی، شکر، زعفران، تخم مرغ و گلاب استفاده می کنند و با این مواد اولیه اصلی، غذای لذیذ و مجلسی را طبخ می کنند. می توانید این غذای شیرین را نیز به همراه برنج زعفرانی میل کنید و مزه شیرین کوکو را با طعم عالی برنج همراه کنید.
همان طور که گفتیم مشابه این غذا نیز در قزوین و تبریز سرو می شود. مردم تبریز برای طبخ این غذا از کمی پودر نان و هل نیز استفاده می کنند که عطر و طعم کوکو را بسیار متفاوت و خاص می کند. مردم قزوین نیز که بسیار طرفدار غذاهای شیرین هستند؛ تزیین این غذا را با چاشنی آن، خلال پسته و بادام همراه می کنند و یک غذای عالی آماده می کنند.
از دیگر انواع غذاهای کوکو می توان به کوکو حبوبات، کوکو نخود فرنگی، کوکو ماکارونی، کوکو کلم با هویج، کوکو تره فرنگی، کوکو کدو، کوکو لوبیا سبز و کوکو باقلا اشاره کرد.
مواد لازم
- سیب زمینی متوسط: ۵ عدد
- تخم مرغ: ۳ عدد
- ماست شیرین: ۳ قاشق چایخوری
- شکر: ۱ پیمانه
- زرشک: ۱۰ گرم
- آب: ۱ لیوان
- خلال پسته: ۲۰ گرم
- خلال بادام: ۲۰ گرم
- زعفران: به میزان لازم
- بیکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری
- گلاب: ۳ قاشق چایخوری
- نمک: به میزان لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
سیب زمینی ها را آب پز و رنده ریز کنید.
- مرحله ۲
سپس تخم مرغ ها را به ظرف سیب زمینی اضافه و خوب مخلوط کنید.
- مرحله ۳
ماست، بیکینگ پودر و نمک را نیز به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد یکدست شود.
- مرحله ۴
در یک ماهی تابه کمی روغن بریزید و بگذارید داغ شود.
- مرحله ۵
مایه کوکو را درون ماهی تابه بریزید و صاف کنید تا با حرارت ملایم سرخ شود.
- مرحله ۶
حالا برای شربت کوکو شیرین در یک ظرف دیگر، شکر و گلاب را با هم مخلوط کنید و بر روی حرارت ملایم بگذارید تا شربت قوام بیاید.
- مرحله ۷
سپس خلال پسته، خلال بادام و زعفران آب کرده را به شربت کوکو اضافه و حرارت را خاموش کنید.
- مرحله ۸
بعد از سرخ شدن یک طرف کوکو، مایه را در ماهی تابه برگردانید. سپس کمی از شهد را بر روی کوکو بریزید تا به همراه سرخ شدن طرف دیگر کوکو، شربت به خورد مواد برود.
- مرحله ۹
بعد از سرخ شدن طرف دیگر کوکو، دوباره مواد را برگردانید و باقی مانده شهد را بر روی کوکو شیرین بریزید.
دستور تکمیلی این غذا
- در هنگام سرخ شدن کوکو، درب ماهی تابه را نگذارید تا کوکو خوب پخته شود.
- می توانید برای طعم بهتر شهد، کمی هل کوبیده نیز در زمان حرارت شربت کوکو به آن اضافه کنید.