کوکو لوبیا سبز
کوکو یکی از غذاهای معروف در آشپزی ایرانی است کوکو لوبیا سبز یک کوکو خوشمزه و گیاهی ست که با کمترین مواد قابل تهیه است. این کوکو یک غذای ایرانی ست که کالری بسیار کمی دارد و تقریباً فاقد چربی ست .می توان گفت این غذا یکی از غذاهای محلی تبریز است که البته امروز تقریبا در اکثر نقاط ایران به روش های گوناگون تهیه می شود. کوکو لوبیا سبز را می توان به عنوان پیش غذا و یا یک شام خوشمزه مورد استفاده قرار داد.مهمترین ماده استفاده شده در این غذا لوبیا سبز است.لوبیا سبز گیاهی از خانواده باقالی می باشد. این گیاه منبع خوبی از ویتامینها، مواد معدنی و ریز مغذیها است. شاید برایتان جالب باشد اما لوبیا سبز جزء سبزیجات نیست و در دسته حبوبات قرار می گیرد.لوبیا سبز دارای مقدار قابل توجهی آنتی اکسیدان است و حتی دارای مزایای قلبی عروقی می باشد. لوبیا سبز ،منبع غنی از چربی های امگا ۳ است. کاروتنوئید و فلاونوئید موجود در لوبیا سبز ،دارای مزایای ضد التهابی هستند. لوبیا سبز را در یخچال به مدت ۳ الی ۴ روز به شرطی که آن را خفه نکنید می توانید نگه دارید و به مدت ۱ الی ۶ ماه می شود در فریزر نگه داری کرد.لوبیا سبز تازه کالری بسیار کمی دارد. بنابراین، افرادی که به کالری ها بسیار حساس هستند، نیازی به نگرانی ندارند و می توانند آنها را در مقادیر زیادی مصرف کنند.همچنین این گیاه حاوی مقدار کمی سدیم، چربی اشباع شده و کلسترول هست. لوبیا سبز منبع غنی ویتامین A ، C و K می باشد. لوبیا سبز همچنین شامل فولات تیامین، ریبوفلاوین، ۱۰ درصد اسیدفولیک و ۶ درصد آهن می باشد. لوبیا سبز، منبع غنی از فیبر رژیمی است. الیاف رژیمی مزایای سلامتی زیادی را به همراه دارند.فیبر برای افراد مبتلا به مسائل گوارشی تجویز می شود. میزان فیبر در لوبیا سبز، به پیشگیری و درمان یبوست، هموروئید و دیورتیکولوز کمک می کند.میزان فیبر بالا در لوبیا سبز به حفظ سطح کلسترول و قند بدن کمک می کند. از انواع دیگر کوکو می توان به : کوکو سیب زمینی ، آغوز کوکو ، کوکو عدس و کوکو باقلا اشاره کرد.
مواد لازم
- لوبیا سبز : ۲۰۰ گرم
- تخم مرغ : ۳ عدد
- سیب زمینی : ۲ عدد
- فلفل دلمه ای : ۱ عدد
- پیاز : ۱ عدد
- زعفران : به میزان لازم
- زردچوبه : به میزان لازم
- ادویه کاری : به میزان لازم
- فلفل سیاه : به میزان لازم
- نمک : به میزان لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا لوبیا سبز را تمیز می کنیم و می شوییم.
- مرحله ۲
سپس خردشان می کنیم و به قطعات تقریبا ۱ سانتی متری تبدیلشان می کنیم.
- مرحله ۳
لوبیاهای خرد شده را با مقداری آب در یک قابلمه می ریزیم و اجازه میدهیم با شعله ملایم خوب بپزند.
- مرحله ۴
بهتر است برای پخت لوبیاها آب کمی بریزیم تا زمانی که لوبیاها پختن آب اضافه در قابلمه باقی نماند.
- مرحله ۵
حالا پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم و با مقدار کمی روغن تفت می دهیم تا رنگش تغییر کند .
- مرحله ۶
سپس فلفل دلمه را خرد می کنیم و به پیاز اضافه می کنیم.
- مرحله ۷
پس از اینکه فلفل دلمه ای و پیاز را خوب تفت دادیم آنها را به لوبیا سبز پخته شده اضافه می کنیم.
- مرحله ۸
در اینجا نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه را به مواد اضافه می کنیم و خوب تفتشان می دهیم.
- مرحله ۹
حالا سیب زمینی را با مقداری آب در قابلمه ای می گذاریم تا آبپز شوند.
- مرحله ۱۰
بعد از اینکه سیب زمینی ها خوب پخت آنها را در یک کاسه بزرگ رنده می کنیم.
- مرحله ۱۱
تخم مرغ ها را در یک ظرف جداگانه خوب می زنیم .
- مرحله ۱۲
سپس به سیب زمینی رنده شده اضافه می کنیم.
- مرحله ۱۳
حالا مخلوط لوبیا سبز پخته شده را نیز به ظرف اضافه می کنیم.
- مرحله ۱۴
نمک ، فلفل سیاه ، پودر کاری و زعفران دم کرده را به مایه کوکو لوبیا سبز اضافه می کنیم.
- مرحله ۱۵
مایه کوکو را به خوبی مخلوط می کنیم تا کاملا صاف و یکدست شوند.
- مرحله ۱۶
یک تابه متناسب با مقدار مایه کوکو روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن داخلش می ریزیم.
- مرحله ۱۷
اجازه می دهیم روغن کاملا داغ شود سپس مانند کوکوی سبزی تمام مایه کوکو را داخل تابه می ریزیم.
- مرحله ۱۸
با پشت قاشق روی مایه کوکو را صاف می کنیم.
- مرحله ۱۹
حالا درب تابه را می گذاریم و حرارت را کم می کنیم تا کوکو کاملا مغر پخت شود.
- مرحله ۲۰
پس از اینکه سمت زیرین کوکو لوبیا سبز شما طلایی رنگ شد و کوکو کاملا خودش را گرفت آنرا بر می گردانیم تا قسمت دیگرش نیز سرخ شود.
- مرحله ۲۱
چون کوکوی لوبیا سبز یک کوکوی رژیمی است بهتر است از روغن کمی استفاده شود.
دستور تکمیلی این غذا
- برای اینکه کوکوی لوبیا سبز شما به اندازه کافی پف کند و حالت پفکی به خود بگیرد باید یک نکته کوچک اما مهم را رعایت نمایید. و آن اینست که تخم مرغ ها را در یک ظرف جداگانه خوب بزنید تا کاملا یکدست و صاف شوند. بعد از اینکه تخم مرغ ها را خوب هم زدید باید آنها را به مایه کوکو اضافه کنید.
- می توانید این کوکو را در فر بپزید. برای این کار فر را از قبل روشن کنید و درجه آن را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد بگذارید. قالب فر را کمی چرب کنید و مایه کوکو را داخلش بریزید. بین ۱۵ تا ۲۰ کوکو را در فر قرار دهید تا آماده شود.