کوکو مرغ و قارچ
کوکو یکی از غذاهای معروف در آشپزی ایرانی است کوکو مرغ و قارچ یک کوکوی خوشمزه و مقوی می باشد که از ترکیب قارچ و مرغ می توانید آن را تهیه کنید. این غذا علاوه بر طعم فوق العاده ای که دارد به راحتی تهیه می شود. در صفحات قبل طرز تهیه برخی از کوکو ها شامل: کوکو سیب زمینی، اشپل کوکو ، کوکو پاغازه و کوکو گردو را برایتان توضیح دادیم. حال در این صفحه شما را با دستور پخت یک کوکوی جدید آشنا می کنیم. یکی از موادی که در این غذا استفاده می شود قارچ است شاید خیلی از شما طعم قارچ را دوست نداشته باشید اما خوب است که از خواص این ماده مفید با خبر شوید تا شاید نظرتان راجع به این ماده مقوی تغییر کند. شاید برایتان جالب باشد که اولین بار چینی ها از قارچ به عنوان یک دارو استفاده می کرده اند و به خاصیت دارویی آن پی برده اند. پس از آنها افراد طبقه بالای کشور های روم و یونان از آن در آشپزی های خود بهره می بردند. قارچ ها کالری کمی دارند، هیچگونه چربی یا کلسترولی در آنها پیدا نمی شود و مقدار نمک بسیار کمی دارند. گروهی از ویتامین ها و املاح معدنی مهم مانند سلنیوم، پتاسیم، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین D و … هم در قارچ ها وجود دارد. قارچ ها به دلیل داشتن بتاگلوکان و اسیدلینولئیک منبع غذایی خوبی برای پیشگیری از بروز سرطان سینه و پروستات هستند. علاوه بر این اسیدلینولئیک از ایجاد اثرات نامطلوب استروژن پیشگیری می کند. هورمون استروژن یکی از دلایل بروز سرطان سینه در زنان بعد از یائسگی است. یکی از بهترین راه های تامین ویتامین D قرار گرفتن در معرض نور خورشید است اما درصورتی که روزانه بیشتر ساعات روز را در محیطی سر بسته می گذرانید بهتر است با کمک برخی مواد غذایی از جمله قارچ کمبود ویتامین D بدن تان را جبران کنید. یکی از مهم ترین نکات بهداشتی هنگام مصرف قارچ ها شست و شوی درست آنهاست، البته تا زمانی که قصد استفاده از قارچ ها را ندارید، آنها را نشویید. هنگام شست و شو آنها را به حال خودشان در آب رها نکنید چون قارچ ها آب را جذب می کنند و هنگام پخت و پز آب غذای تان بیشتر می شود.
مواد لازم
- قارچ : ۲۰۰ گرم
- سیب زمینی : ۲۰۰ گرم
- سینه مرغ : ۲۰۰ گرم
- سیر : ۲ حبه
- پیاز : ۱ عدد
- تخم مرغ : ۲ عدد
- آرد سفید : ۲ قاشق غذاخوری
- روغن مایع : به میزان لازم
- فلفل سیاه : به میزان لازم
- نمک : به میزان لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا گوشت مرغ را به صورت آبپز می پزیم ( برای گرفتن بوی مرغ می توانیم از ۱ پیاز یا مقداری زردچوبه استفاده کنیم ) و کنار می گذاریم.
- مرحله ۲
سپس سیب زمینی ها را به صورت آبپز می پزیم و پوست می گیریم و کنار می گذاریم.
- مرحله ۳
در یک تابه مقداری روغن می ریزیم.
- مرحله ۴
سپس پیاز و سیر را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و داخل تابه می ریزیم و کمی تفت می دهیم.
- مرحله ۵
قارچ ها را خرد می کنیم و به تابه اضافه می کنیم. بعد از اینکه مواد به خوبی تفت داده شد آنها از روغن خارج می کنیم و کنار می گذاریم.
- مرحله ۶
یک کاسه بزرگ برای مخلوط کردن مواد کوکو انتخاب می کنیم و سیب زمینی را در آن کاملا له می کنیم.
- مرحله ۷
سپس مرغ را خرد می کنیم و به کاسه اضافه می کنیم.
- مرحله ۸
در این مرحله نمک ، فلفل سیاه و ادویه های مورد نظر خود را به مایه کوکو اضافه می کنیم.
- مرحله ۹
در یک ظرف جداگانه تخم مرغ را می شکنیم و خوب هم می زنیم تا یکدست شوند.
- مرحله ۱۰
سپس آرد را کم کم به تخم مرغ ها اضافه می کنیم و مواد را هم می زنیم تا مخلوط آرد و تخم مرغ کاملا صاف و یکدست شود و گلوله های آرد در آن موجود نباشد.
- مرحله ۱۱
در این مرحله مخلوط تخم مرغ و آرد را به مایه کوکو اضافه می کنیم و خوب مواد را مخلوط می کنیم تا مایه ای یکدست به دست باید.
- مرحله ۱۲
در این مرحله باید کوکو را سرخ کنیم. برای این منظور تابه ای مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن داخلش می ریزیم.
- مرحله ۱۳
پس از اینکه روغن داغ شد مواد کوکو را به صورت یکجا مانند کوکو سبزی داخل تابه می ریزیم و اجازه می دهیم تا سمت زیرین کوکو سرخ شود. سپس کوکو را برمی گردانیم تا قسمت دیگرش نیز سرخ شود سپس کوکو را سیب زمینی سرخ شده ، قارچ کبابی و … تزیین و سرو می کنیم.
دستور تکمیلی این غذا
- برای پف کردن کوکوی مرغ و قارچ این است که باید قبل از اضافه کردن تخم مرغ ها به مواد دیگر آنها را به صورت جداگانه خود با همزن بزنیم تا کاملا یکدست شوند.
- باید زمان اضافه کردن تخم مرغ ها به دیگر مواد کوکو ( مانند قارچ ، مرغ و سیب زمینی ) سرد باشند و حرارت بالایی نداشته باشند.
- برای سرخ کردن کوکوی خود از تابه ای متناسب با مقدار مایه کوکو استفاده کنید. مثلا اگر از یک تابه خیلی بزرگ استفاده کنید مایه کوکو پخش می شود و پف چندانی نمی کند. ضمن اینکه به هیچ وجه از جوش شیرین برای پفکی شدن کوکو قارچ و مرغ استفاده نکنید.
- کوکو قارچ را می توانید تبدیل به یک غذای باب طبع خود کنید و یک دستور پخت اختصاصی با مواد مورد علاقه خود داشته باشید. مثلا می توانید از مواد غذایی دیگری مثل اسفناج ، هویج ، ذرت و .. در پخت کوکوی قارچ خود استفاده کنید.
- روش دیگر برای سرخ کردن کوکو این است که می توانید از مایه به دست آمده یک قاشق برداشته و در داخل ماهیتابه بریزید.و اجازه دهید سرخ شود.