کوکو مرغ
کوکو یکی از غذاهای معروف در آشپزی ایرانی است کوکو مرغ یکی از کوکوهای خوشمزه است که انواع مختلف دارد و همان طور که از اسمش مشخص است با مرغ تهیه می شود.این کوکو انواع مختلفی دارد و می توان مواد مختلفی را همچون قارچ و انواع سبزی های خشک را به آن اضافه نمود و طعم جدیدی به این غذا داد.شما برای تهیه این غذا هم می توانیداز مرغ پخته و ریش ریش شده استفاده کنید و هم از مرغ چرخ شده این بستگی به این دارد که آیا دوست دارید مرغ را زیر دندان هایتان احساس کنید یا خیر.با مرغ غذاهای بسیار زیادی می توان تهیه کرد از انواع سوپ گرفته تا انواع غذاهای برنجی و انواع کوکو و کتلت و خورش. گوشت مرغ جزء گوشت های سفید می باشد و به همین دلیل برای برخی افراد که در خوردن گوشت قرمز مشکل دارند توصیه می شود از گوشت های سفید همچون مرغ و ماهی استفاده کنند.گوشت مرغ حاوی مقادیر مناسبی از پروتئین است و این عنصر برای پیشگیری از کاهش تراکم در افراد سالمند بسیار مهم است. سالمندان می توانند با مصرف متعادل مرغ این پروتئین را دریافت کنند. البته برای مصرف مقدار گوشت مرغ در برنامه غذایی حتما باید با متخصص تغذیه مشورت شود زیرا مصرف زیاد پروتئین هم می تواند پوکی استخوان را تشدید کند.گوشت مرغ احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهد. گوشت مرغ حاوی مقادیر غنی از سلنیوم است. جالب است بدانید که سلنیوم یکی از اجزای مهم متابولیکی ( هورمون های تیروئیدی ، سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی و سیستم ایمنی ) در بدن است.یکی از فواید گوشت مرغ این است که می تواند از مبتلا شدن به بیماری آلزایمر پیشگیری کند. تحقیقات نشان داده است که مصرف غذاهایی مانند گوشت مرغ که حاوی مقادیر غنی از ویتامین B3 ( نیاسین ) هستند می توانند باعث پیشگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر شوند.از دیگر غذاهایی که با مرغ تهیه می شود می توان به خورش مرغ ، مرغ ترش ، سالاد مرغ و سیب زمینی ، کیک مرغ و ساندویچ مرغ اشاره کرد.
مواد لازم
- ذرت پخته شده : ۱ پیمانه
- مرغ پخته شده : ۲۰۰ گرم
- هویج آب پز : ۲ عدد
- گردو : ۶ عدد
- تخم مرغ : ۳ عدد
- فلفل دلمه ای : ۱ عدد
- آرد : ۱ قاشق غذاخوری
- نمک : به میزان لازم
- فلفل : به میزان لازم
- پودر سیر : ¼ قاشق چای خوری
- زعفران آب کرده : ۱ قاشق غذا خوری
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا سینه مرغ را پخته و ریش ریش می کنیم .
- مرحله ۲
هویج و فلفل دلمه ای را نگینی خرد می کنیم .
- مرحله ۳
گردو را نیز خرد می کنیم و همه اینها را به علاوه ذرت با هم مخلوط می کنیم.
- مرحله ۴
سپس تخم مرغ را به مواد اضافه می کنیم
- مرحله ۵
نمک ، فلفل ، پودر سیر و آرد را در آن می ریزیم .
- مرحله ۶
تمامی مواد را با هم مخلوط می کنیم تا یک مایع یکدست به وجود آید.
- مرحله ۷
در آخر آن را مانند بقیه کوکوها در تابه سرخ می کنیم.
دستور تکمیلی این غذا
- بهتر است برای این غذا از سینه مرغ استفاده شود، زیرا نسبت به دیگر قسمت های آن چربی کمتری دارد.
- هنگام سرخ کردن بهتر است از روغن سرخ کردنی که تحمل حرارت بالاتری دارد استفاده کرد وشعله را نیز هنگام سرخ کردن باید کم کرد تا از اکسیداسیون چربی جلوگیری شود.
- بعد از سرخ کردن ، کوکوها را بر روی دستمال کاغذی می گذاریم تا بخش زیادی از چربی آن گرفته شود و کالری دریافتی آن کمتر شود.
- این غذا ( ۱ عدد کوکوی متوسط ) حدود ۲۷۰ -۲۵۰ کیلو کالری انرژی دارد .پس افراد چاق و دارای اضافه وزن و کسانی که به کنترل وزن نیاز دارند باید در مصرف آن احتیاط کنند.
- علت پف کردن کوکوها و مخصوصا کوکوی مرغ این است که تخم مرغ ها باید خوب هم زده شود. پس بهتر است آنها رو قبل از اضافه کردن به مواد، در ظرف جداگانه ای کاملا بزنیم تا بافتش یه دست شود و بعد به بقیه مواد اضافه کنیم. در این صورت کوکو به خوبی پف میکند.
- نکته دیگر هم این که باید حواسمان باشد که زمان اضافه کردن تخم مرغ ها، مواد نباید داغ باشد زیرا در این صورت تخم مرغ ها پخته مشود. انتخاب تابه برای پف مهم است. برای این مقدار مواد، تابه متوسط مناسب است و اگر تابه بزرگ باشد، نازک می شود.
- برای پخت کوکو می توان از چند روش استفاده کرد۱- تمامی مواد را یک جا داخل ماهیتابه بریزیم تا سرخ شود. ۲- می توان با قاشق مقداری را در ماهیتابه ریخت سپس پهن کرد و پخت. ۳- می توان از قالب های مخصوص کوکو استفاده کرد که کوکو را زیباتر می کند.
- این غذا مناسب در وعده شام و پیش غذا می باشد.
- در ماه رمضان مناسب وعده افطاری و سحری می باشد.
- این غذا به علت داشتن گردو و تخم مرغ برای افزایش هوش کودکان در دوران بارداری و کودکی بسیار توصیه می شود.
- این غذا به کودکان بی اشتها و کم وزن به علت داشتن رنگ های نارنجی و زرد و سبز و محتوای انرژی بالا پیشنهاد می شود.
- می توانید در این غذا از گشنیز و جعفری خرد شده نیز استفاده کنید.