کوکو پیازچه
کوکو یکی از غذاهای معروف در آشپزی ایرانی است. کوکو پیازچه از آن دسته کوکوی های خاص است که پبشنهاد می شود حتما یک بار تست کنید تا مشتری دائم آن شوید.تفاوت اصلی این کوکو در مقایسه با بقیه کوکو ها این است که در پخت آن از سیب زمینی استفاده نمیشود و همچون کوکو سبزی از نوعی سبزی (پیازچه) در آن استفاده شده است.همان طور که مشخص است مهم ترین ماده این غذا گیاه پیازچه است.پیازچه در واقع یکی از مهمترین سبزی هایی است که در میان سبزی خوردن موجود است و همواره پایه ثابت سبزیهاست.معمولا اکثر غذاهایی که سبزی در آن دخیل است به نوعی به پیازچه نیاز دارند.پیازچه به دلیل عطر و بوی خاصی که دارد در بسیاری از غذاها مورد استفاده قرار می گیرد.این سبزی در واقع همان پیاز خودمان است که قبل از رسیدن کامل برداشت می شود.طعم پیازچه طعم ملایم تری نسبت به پیاز رسیده دارد و البته که مواد مغذی تری در این سبزی نسبت به پیاز وجود دارد.یکی از مهمترین خواص پیازچه کمک به دستگاه گوارش و پیشگیری و محافظت بدن در مقابل زخم های گوارشی مانند زخم معده و زخم اثنی عشر میباشد. پیازچه سرشار از ویتامین ث بوده و از این رو برای سلامت پوست و پیشگیری از چین و چروک پوست مفید است. پیازچه نیز همانند پیاز به دلیل میزان بالای سولفور موجود در آن، دارای خاصیت ضد عفونی بوده و مصرف آن، برای درمان عفونت های قارچی موثر است.مصرف پیازچه همراه با غذا به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و اشتها را افزایش میدهد. ویتامین ب۱ موجود در پیازچه به کاهش خستگی و رفع استرس کمک میکند.پیازچه منبع بسیار خوبی برای ویتامین ث، کروم، فیبر غذایی و منبع خوبی برای منگنز، مولیبدن، ویتامین ب۶، اسید فولیک، پتاسیم و فسفر است. از دیگر مواد اصلی و موثر موجود در پیازچه ترکیبات سولفیدی شامل سیستئین، سولفوکسید و فلاونوئیدها، ساپونین ها و ایزوتیوسیاناتها است. جالب است بدانید مواد مغذی گیاهی در پیازچه ۱۰۰ برابر بیشتر از پیاز معمولی و کاملا رشد کرده است و بیشتر این مواد مغذی در قسمت سبز رنگ پیازچه (دم پیازچه) قرار دارد.از جمله انواع دیگر کوکو می توان به : کوکو پاغازه ، کوکو ریواس ، کوکو بادمجان و کوکو گردو اشاره کرد.
مواد لازم
- پیازچه : ۴۰۰ گرم
- تخم مرغ : ۴ عدد
- آرد سفید : ۲ قاشق غذاخوری
- زردچوبه : به میزان لازم
- فلفل سیاه : به میزان لازم
- نمک : به میزان لازم
- روغن مایع : به میزان لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا پیازچه ها را می شوییم سپس آنها را به صورت حلقه های باریک خرد می کنیم.
- مرحله ۲
مقداری روغن مایع در یک تابه می ریزیم و پیازچه ها را در روغن تفت می دهیم.
- مرحله ۳
پس از اینکه پیازچه ها را خوب تفت دادیم آنها را از داخل روغن خارج می کنیم و کنار می گذاریم تا سرد شوند.
- مرحله ۴
تخم مرغ ها را به صورت جداگانه در یک کاسه می شکنیم .
- مرحله ۵
نمک ، فلفل و زردچوبه را به تخم مرغ ها اضافه می کنیم و مواد را با همزن آنقدر می زنیم تا یکدست شوند.
- مرحله ۶
در این مرحله باید پیازچه را به تخم مرغ اضافه کنیم.
- مرحله ۷
سپس آرد سفید را کم کم به تخم مرغ ها اضافه می کنیم و مواد را مداوم هم می زنیم.
- مرحله ۸
اگر آرد را به صورت یک جا به تخم مرغ ها اضافه کنیم به شکل گوله گوله در می آید و صاف کردن آن کلی زمانی می برد. بهتر است آرد را با صبوری به تخم مرغ ها اضافه کنیم.
- مرحله ۹
توجه داشته باشید اگر پیازچه ها کامل سرد نشده باشند باعث بسته شدن تخم مرغ می شوند پس حتما صبر می کنیم تا پیازچه ها سرد شوند سپس مواد را با هم مخلوط می کنیم.
- مرحله ۱۰
پس از اضافه کردن پیازچه ها به تخم مرغ ها مواد را خوب می زنیم تا یکدست شوند.
- مرحله ۱۱
در پایان تابه را روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن مایع داخلش می ریزیم.
- مرحله ۱۲
پس از اینکه روغن داغ شد با دست مقداری از مایه کوکو بر می داریم ، حالت می دهیم ( شبیه به کوکوی سیب زمینی ) و داخل تابه می ریزیم.
- مرحله ۱۳
صبر می کنیم تا قسمت زیر کوکو سرخ شود.
- مرحله ۱۴
سپس آنرا بر می گردانیم تا سمت دیگرش نیز سرخ شود. به این صورت تمام کوکو ها را سرخ می کنیم.
- مرحله ۱۵
توجه داشته باشید می توانید به صورت یک جا هم ( مانند کوکوی سبزی ) کوکوی پیازچه را سرخ کنید. در پایان کوکوها را با گوجه فرنگی و خیار شور خرد شده سرو می کنیم.
دستور تکمیلی این غذا
- اگر تخم مرغ ها را به حد کافی بزنید تا کاملا صاف شوند کوکوی شما پفکی و زیبا خواهد شد.و نیازی نیست مواد دیگری برای پف در کردن آن استفاده کنید.
- خیلی ها برای تهیه کوکوی پیازچه سیب زمینی را حذف می کنند. فقط باید مقدار تخم مرغ را خودتان بسنجید که نه کوکوی شما شل شود و نه سفت.
- برای خوشرنگ شدن کوکو میتوانید یک قاشق سوپخوری زعفران دم کرده به مواد بیافزایید.
- در صورت تمایل می توانید به آن سیب زمینی اضافه کنید بسته به تعداد نفرات خود میزان آن را مشخص کنید.
- برای اینکه روغن اضافی کوکو را بگیرید، در یک سینی پارچه ای تمیز اندازه و کوکو ها را روی آن بگذارید.