کوکو کلم با هویج
کوکو از خوشمزه ترین و آسان ترین غذاهایی است. کوکو یکی از غذاهای معروف در آشپزی ایرانی است که افراد در وعده های غذایی مختلف از آن استفاده می کنند.کوکو انواع مختلفی را شامل می شود که با توجه به ذائقه و سلیقه تان می توانید کوکو دلخواهتان را با دستور پختی آسان تهیه و نوش جان کنید.کوکو کلم با هویج یکی از انواع مختلف کوکوها است که طعم بی نظیری دارد و برای تمامی سنین مفید و مناسب است.کلم از سبزیجات مفیدی است که با چربی و کالری کمی که دارد ارزش غذایی فراوانی دارد.کلم در فصل های سرد سال کشت می شود ولی از آنجایی که انواع مختلفی دارد مانند کلم چینی و کلم بروکلی و …می توانید این محصول را در سراسر سال از بازار تهیه کنید. کلم ویتامین های مختلفی از جمله ویتامین A, C و B دارد و منبع آهن و کلروفیل محسوب می شود.این سبزی به صورت خام در انواع سالادها، ترشی ها، شور و به صورت پخته در انواع و اقسام غذاها شامل خورش ها، پلوهای مخلوط، خوراک ها و سوپ ها مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از کلم به صورت پخته باعث از بین رفتن بخشی از خواص و ویتامین های آن می شود بنابراین توصیه می شود به جای پختن کامل این سبزی از بخار پز کردن آن استفاده کنید.کاهش خطر ابتلا به سرطان، تقویت سیستم ایمنی، تنظیم ضربان قلب، کلسترول و فشار خون، سلامت کبد و افزایش عملکرد ذهن از مهمترین خواص کلم است.هویج نیز جدای از کلم ماده اصلی دیگر کوکو است که مانند کلم خاصیت های زیادی دارد. ترکیب کلم و هویج در این غذا ارزش تغذیه ای کوکو را چند برابر کرده است.مصرف هویج درعدم دفع ادرار ،تحریک مجاری هضم و تنفسی ، سرفه های مقاوم ، آسم ،اخلاط خونی و دفع کرم موثر است.هویج علاوه بر اینکه خوشمزه و دلچسب است برای سالاد و آبمیوه و سوپ نیز همیشه به کار می آید و برای سلامتی کلی بدن و پوست و چشم و دستگاه گوارش و دندان ها کاربرد دارد.
از نمونه های مشابه این غذا می توان به کوکو سیب زمینی, کوکو سبزی, کوکو مرغ و کوکو کدو… که همگی خوش طعم و فوق العاده هستند اشاره کرد.
مواد لازم
- هویج: ۲ عدد
- کلم: یک عدد متوسط
- تخم مرغ: ۲ عدد
- سیر رنده شده: دو عدد
- پودر سوخاری: سه الی چهار قاشق
- پودر پیاز: یک قاشق
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا هویج و کلم را به قطعات دلخواه خرد کنید .(هر چه ربزتر بهتر)
- مرحله ۲
سپس تخم مرغ را به آنها اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- مرحله ۳
بعد از هم زدن مواد سیر و پودر پیاز, نمک و فلفل و زردچوبه و پودر سوخاری را نیز اضافه کنید و به مقدار لازم هم بزنید تا مایه کوکو یک دست شود.
- مرحله ۴
در تابه ای مقداری روغن بریزید و بعد از داغ شدن روغن ،کوکو را به هر شکلی که می خواهید می توانید در تابه سرخ کنید یا مایه را به طور کامل در تابه بریزید و بعد از پختن برش دهید.
- مرحله ۵
این بستگی به سلیقه شما دارد.
- مرحله ۶
زمانی که روغن حرارت دید کوکو را در تابه ریخته آن را صاف کنید و اجازه دهید ۱۵ الی ۲۰دقیقه حرارت ببیند .
- مرحله ۷
بعد از گذشت ۲۰دقیقه کوکو را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود.
- مرحله ۸
بعد سرخ شدن دو طرف کوکو , غذا آماده میل کردن است.
دستور تکمیلی این غذا
- علاوه بر استفاده از هویج در کنار کلم می توانید در صورت تمایل از مواد غذایی و چاشنی های دیگری مانند مرغ, سیب زمینی و… نیز استفاده کنید.
- اگر می خواهید کوکو طعم بهتری داشته باشید می توانید سبزی های تازه و معطر مانند جعفری و شوید نیز به کوکو اضافه کنید.
- اگر کوکو بعد از پخت ترک می خورد و در هنگام زیر و رو کردن می شکند باید به آن تخم مرغ اضافه کنید, توجه داشته باشید که اضافه کردن تخم مرغ بیش از حد معمول نیز بافت اسفنجی کوکو را از بین می برد.
- هم می توانید از پودر پیاز استفاده کنید هم از پیاز رنده شده.