کیک ارده

کیک ارده

کیک ارده، کیکی بسیار مقوی با مواد مغذی و سالم است که طعم و مزه ای شبیه به حلوا ارده دارد. البته کیک ارده بیشتر در کشورهای عربی و ترکیه معروف و رایج است که در هر فرهنگی و طبق هر سلیقه و عادت غذایی نیز یک دستور تهیه خاص برای این کیک وجود دارد. کیک ارده، کیک محبوب در فصل تابستان است که در اکثر مهمانی ها و جشن های تولد می توانید تهیه کنید و از طعم آن لذت خواهید برد.ارده طبعی گرم دارد.

ارده از خاص ترین سس های خوشمزه ای است که در آشپزی غذاهای مدیترانه و منطقه خاورمیانه رایج و مرسوم است. البته در کشورهای عربی نیز در برخی از غذاها چون حمص از ارده استفاده می شود. درواقع شاید به همین دلیلِ لذیذتر کردن طعم و عطر غذاها، ارده در طبخ اکثر خوراک ها معروف شده است. در ایران نیز در غذاهای خاصی به خصوص در صبحانه از ارده استفاده می شود. بنابراین همان طور که می دانید جدا از طعم خوشمزه آن، فواید و خاصیت بسیاری برای بدن دارد.

کیک ارده یک میان وعده عالی و خوشمزه، با کلی فواید و خاصیت است که البته به همراه چای و یا حتی یک نوشیدنی خنک روز شما را فوق العاده خواهد کرد. درواقع تمام مواد اولیه برای طبخ کیک ارده، خواص مفید خود را دارند که باعث می شود شما در کنار خوردن شیرینی لذیذ مورد علاقه خود از فواید آن نیز بهره مند شوید.

کوچکترین و محدودترین مواد کیک ارده که کنجد می باشد، به عنوان دارو و سلامتی بخش بدن معروف و مشهور می باشد. ارده نیز که در تهیه انواع شیرینی ها، حلوا، کیک و نان استفاده می شود نیز به دلیل دارا بودن انواع ویتامین ها، آهن، کلسیم و منیزیم نیز خواص خاص و مفید خود را دارد.

از دیگر کیک های خوشمزه و مقوی می توان به کیک انجیر، کیک گردو و بادام، کیک اسفنجی، کیک ساده و کیک شکلاتی اشاره کرد.

مواد لازم

  • آرد : ۱ پیمانه
  • ارده : ۳ پیمانه
  • تخم مرغ : ۳ عدد
  • شکر : ۸۰۰ گرم
  • روغن مایع : ۳ پیمانه
  • ماست : ۸۰۰ گرم
  • بیکینگ پودر : نصف قاشق سوپ خوری
  • وانیل : ۱ قاشق چای خوری
  • کنجد : به میزان لازم
  • نمک : ۱ قاشق چای خوری

مراحل پخت

  • مرحله ۱

    ابتدا زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنید و سفیده آن را در یک ظرف جدا بریزید.

  •  مرحله ۲

    سفیده را با دور تند همزن مخلوط کنید تا کف کند. سپس داخل یخچال بگذارید.

  •  مرحله ۳

    در ظرف دیگری زرده تخم مرغ را بریزید و سپس وانیل را به آن اضافه کنید و با همزن آن ها را مخلوط کنید تا کرم رنگ شود.

  •  مرحله ۴

    سپس روغن مایع، شکر و ارده را به ظرف زرده تخم مرغ اضافه کنید و دوباره مواد را کاملا مخلوط کنید تا کشدار شود.

  •  مرحله ۵

    در این مرحله ماست را به مواد ظرف اضافه و مجدد مخلوط کنید .

  •  مرحله ۶

    سپس آرد، بیکینگ پودر و نمک را اضافه و مخلوط کنید.

  •  مرحله ۷

    حالا مایع سفیده تخم مرغ را به این مایع ظرف نیز اضافه کنید و به شکل دورانی با قاشق مواد را کاملا مخلوط کنید.

  •  مرحله ۸

    قالب کیک را اول با کمی روغن چرب کنید و سپس مقداری کنجد بزنید و مواد کیک را درون قالب بریزید.

  •  مرحله ۹

    قالب را به مدت ۴۰ دقیقه و در حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد در فر قرار دهید.

  •  مرحله ۱۰

    کیک شما آماده است.

  • زمان مهیا کردن:۲۰دقیقه

  • زمان پخت:۴۰دقیقه

  • زمان آماده سازی:۱ساعت

  • مناسب برای:۶نفر

  • ملل:ایران

دستور تکمیلی این غذا

  • برای رژیمی تر و خوشمزه تر کردن کیک ارده می توانید از روغن کنجد به جای روغن مایع استفاده کنید.
  • حتما آرد و بیکینگ پودر را ۲ تا ۳ مرتبه الک کنید تا مواد کیک یکدست شود.
  • اگر می خواهید که کیک ارده را در مایکروویو طبخ کنید، حرارت ۱۶۰ درجه و زمان ۶۰ دقیقه مناسب است.
  • می توانید بر روی کیک ارده گردو، پسته و کاکائو نیز بریزید و طعم آن را لذیذتر کنید.
  • مواد لازم را برای تهیه کیک ارده، حتما ۱ ساعت خارج از یخچال قرار دهید تا هم دمای محیط شوند.
  • حتما فر را ۱۵ دقیقه قبل از پخت کیک روشن کنید تا گرم شود.

مطالب مرتبط

کیک رنگین کمان

کیک رنگین کمان

دسر خربزه

دسر خربزه

ژله خرده شیشه با قلب های رنگی
۰ پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پنج × ۴ =