کیک باقلوا
کیک باقلوا یکی از کیک های خاص و خوشمزه است که با یک دستور راحت تهیه می شود. کیک باقلوا انواع مختلف دارد که با طعم های گوناگون تهیه می شود. در صفحات دیگر طعم های دیگر آن را آموزش خواهیم داد. طعم این دسر بینظیر است. کیک باقلوا یک نوع کیک عربی است با بافتی منسجم و پر از شربت. این کیک را در ایام ماه رمضان بیشتر تهیه می کنند. برای تهیه این کیک حتما باید از شهد گلاب استفاده کنید در واقع در این نوع کیک پس از پخت باید این شهد را روی کیک بریزید تا طعم متفاوت آن را حس کنید و این شهد بافت کیک را نرم و مطبوع خواهد کرد. برای تهیه این کیک علاوه بر مقدار آردی که در قسمت مواد اولیه گفته شده است می توانید یک قاشق غذاخوری دیگر نیز اضافه کنید تا کیک دارای بافت منسجم تری بشود. برای تهیه این کیک بر خلاف کیک های دیگر باید تا زمانی که کیک داغ است از قالب جدا کنید. ظرف مناسب برای تهیه این کیک همان قالب های کیک هستند که استفاده می کنید. کیک باقلوا تقریبا در تمامی قسمت های خاور میانه از جمله ایران، ترکیه و کشور های عربی تهیه می شود. یکی از موادی که طعم خوبی به این کیک می دهد گلاب است که از طریق آن شهدی تهیه شده و روی کیک می ریزند. طبیعت گلاب گرم است و مقوی معده، قلب، کبد و اعصاب بوده و آرامبخشی قوی به حساب می آید. به همین دلیل است که قدیمی ترها مصرف گلاب را در روزهای سخت و پرتنش لازم می دانستند. این مایع خوشبو و معطر تا حدودی تحریک کننده جریان خون بوده و بافت پوست را به تولید سلول های جدید تحریک می کند. گلاب علاوه بر خاصیت آرام بخشی ضد استرس هم هست. همچنین به دلیل تقویت سیستم عصبی، مصرف آن یا بوئیدن آن در درمان بسیاری از سردردها هم کاربرد دارد.در ادامه توجه شما را به انواع دیگر کیک شامل : کیک سورپرایز ، کیک قرمز مخملی ، کیک اسفنجی و شعریه دعوت می کنم.
مواد لازم
- آرد سفید :۱ و ۱/۴ پیمانه
- تخم مرغ : ۳ عدد
- شکر : ۳/۴ پیمانه
- روغن مایع : ۱/۴ پیمانه
- بکینگ پودر : ۱/۲ قاشق چایخوری
- هل سائیده شده :۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری
- وانیل : ۱/۸ قاشق چایخوری
- پسته خرد شده برای تزئین : به مقدار لازم
- مواد لازم جهت تهیه شربت کیک باقلوا:
- شکر : ۱ پیمانه
- آب : ۱/۲ پیمانه
- گلاب : ۱/۴ پیمانه
- مواد لازم جهت تهیه زرینه :
- زرده تخم مرغ : یک عدد
- شیر : یک قاشق چایخوری
- پودر قند : یک قاشق چایخوری
- زعفران : به میزان لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
طرز تهیه کیک باقلوا
- مرحله ۲
تخم مرغ، شکر و وانیل را بوسیله همزن به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بسته به قدرت همزن بزنید تا سفید و کشدار شود. به این نکته توجه داشته باشید که اگر تخم مرغها را بیش از حد بزنید کیک در نهایت خشک خواهد شد. لذا، زمانی که ذرات شکر به خوبی حل شد دست از همزدن بکشید.
- مرحله ۳
در این مرحله روغن مایع را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید در حدی که مخلوط شود کمی هم بزنید.
- مرحله ۴
مواد خشک یعنی آرد، هل و بکینگپودر را از الک رد کنید. سپس آرام آرام به صورت تناوبی در چند مرحله بوسیله الک به مخلوط بالا اضافه کنید و با لیسک به خوبی به خورد مواد دهید.
- مرحله ۵
قالب مربع شکل ۲۰ در ۲۰ را چرب کنید سپس به خوبی آردپاشی کنید و اضافات آرد را خالی کنید.
- مرحله ۶
مواد کیک را به طور یکنواخت درون قالب کیک پهن کنید و به مدت ۳۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد در فر پخت کنید. در صورت تمایل میتوانید از مقداری پسته خردشده در بافت کیک استفاده نمایید. برای این منظور میبایست ۲/۳ از حجم مواد کیک را درون قالب بریزید سپس پسته خردشده و مجددا مابقی مواد کیک را روی مغزها بریزید.
- مرحله ۷
طرز تهیه شربت کیک باقلوا
- مرحله ۸
برای تهیه شربت کیک باقلوا شکر را در آب را بر روی حرارت ملایم حل کنید.
- مرحله ۹
سپس گلاب را به آن اضافه نمایید و پس از چند جوش خاموش کنید.
- مرحله ۱۰
در صورت تمایل میتوانید از زعفران آبزده برای رنگ و عطر بهتر بهره ببرید.
- مرحله ۱۱
طرز تهیه زرینه
- مرحله ۱۲
در این مرحله کلیه مواد را با هم ترکیب کنید و پس از پخت کامل کیک به وسیله قلممو سطح کیک را با زرینه بپوشانید.
- مرحله ۱۳
سپس به مدت یک دقیقه گریل را روشن کنید و اجازه دهید روی کیک به رنگ طلایی درآید.
- مرحله ۱