کیک رنگین کمان

کیک رنگین کمان

کیک رنگین کمان، یکی از خوشمزه ترین و زیباترین کیک هایی می باشد که تجربه درست کردن آن برای یکی بار هم که شده، طعم آن را همیشه در ذهن شما ثابت نگه خواهد داشت. کیک رنگین کمان یک کیک رنگارنگ و متفاوت است که شما می توانید بدون هیچ نوع تزیین خاصی، آن را به شکلی زیبا برای مراسم خود تدارک ببینید و آماده کنید.این کیک ظاهری زیبا دارد.

در واقع هر نوع کیکی که در منزل و یا مغازه ها و کیک فروشی ها تهیه و آماده می شود به رسم مناسبت خاص و مشخصی که دارد، به صورت های مختلفی تزیین می شود. کیک های عروسی، نامزدی، تولد، دورهمی ها وغیره.

اما کیک هایی که در منزل و توسط کدبانوهای آشپزخانه تهیه و آماده می شود، به عنوان یک عصرانه روز شما را دلپذیر می کند، که معمولاً با تزیینات ساده و یا حتی تکراری مرسوم شده است. علت آن را نیز می توان سادگی آشپزی در خانه، نبود زمان کافی و یا حتی وسایل خاص و مناسب برای تزیین کیک نام برد. اما دلیل این امر هر چه باشد، در مورد کیک رنگین کمان صدق نمی کند.

کیک رنگین کمان با ظاهر خاص و منحصر به فرد خود یک تزیین خاص و درونی با خود دارد که هر کسی با دیدن ظاهر این کیک خاص، هوس خوردن یک برش کوچک از آن را خواهد داشت.برای تهیه کیک رنگین کمان شما باید از رنگ های خوراکی مجاز که در شیرینی فروشی ها و یا مغازه های متناسب با وسایل شیرینی پزی می باشند تهیه کنید و توجه داشته باشید که حتما نوع معتبر آن را تهیه کنید تا خدایی نکرده به مشکل برنخورید.

از انواع دیگر کیک های خاص و خوشمزه می توان به کیک وانیلی با کرم فندق، کیک کاکائویی آلبالویی، کاپ کیک گیلاس، کیک خیس شکلاتی، کیک تمشک و کیک پسته ای یوهانس بر آلمانی اشاره کرد.

مواد لازم

  • آرد قنادی : ۴ و ۱/۲ پیمانه
  • زرده تخم مرغ : ۸ عدد
  • بیکینگ پودر : ۱و ۱/۲ قاشق سوپخوری
  • شیر پرچرب : ۲ پیمانه
  • نمک ریز : ۱ قاشق چایخوری
  • عصاره وانیل :۱ قاشق سوپخوری
  • کره : ۳۵۰ گرم
  • رنگ خوراکی ژلی : ۶ قاشق چایخوری
  • پودر شکر : ۳ پیمانه
  • خامه فرم گرفته : ۶ پیمانه

مراحل پخت

  • مرحله ۱

    ابتدا فر را با حرارت ۱۷۵ درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود سپس به سراغ تهیه کیک بروید.

  •  مرحله ۲

    آرد ، نمک و بیکینگ پودر را در کاسه بزرگی بریزید و با ویسک دستی(یا همان همزن دستی) حدود یک دقیقه هم بزنید تا به خوبی مواد با هم مخلوط شوند.

  •  مرحله ۳

    کره نرم شده را در ظرفی بریزید و پودر شکر را به آن اضافه نمایید.

  •  مرحله ۴

    اگر از همزن کاسه ای استفاده می کنید پدال مخصوصرا نصب کنید و مخلوط کره و شکر را بزنید تا کاملا نرم و روشن شود.اگر هم از همزن های کوچک خانگی استفاده می کنید که از پره های مخصوص و نازک این کار استفاده کنید.

  •  مرحله ۵

    از درجه متوسط همزن استفاده نمایید و زمان هم زدن با همزن کاسه ای حدود ۵ دقیقه خواهد بود.

  •  مرحله ۶

    اگر از همزن برقی ساده استفاده می کنید حدود ۷ دقیقه مخلوط شکر و کره را با سرعت متوسط بزنید تا کاملا نرم شود و رنگ آن نیز روشن گردد.

  •  مرحله ۷

    بعد از اینکه زمان مناسب هم زدن کره و شکر گذشت و مخلوط نرم و روشن حاصل شد باید زرده های تخم مرغ اضافه گردد.

  •  مرحله ۸

    تمام زرده ها به یکباره اضافه می گردد و مجدد مواد زده می شود تا مایه یکدستی حاصل شود.

  •  مرحله ۹

    قبل از زدن مایه تیغه همزن را به خوبی تمیز کنید و تمام مواد چسبیده را جدا کنید و داخل ظرف بیندازید ، سپس زرده تخم مرغ ها را اضافه کنید و با سرعت کم آنقدر مایه را بزنید تا کاملا مخلوط شوند.

  •  مرحله ۱۰

    سپس عصاره وانیل را به شیر پرچرب اضافه کنید.

  •  مرحله ۱۱

    تمام موادی که به دیواره ظرف و تیغه همزن چسبیده است را جدا نمایید و داخل مواد بیندازید تا کیفیت خمیر یکدست و عالی شود.

  •  مرحله ۱۲

    با استفاده از یک چنگال عصاره وانیل را با شیر مخلوط کنید ، باید شیر و مواد خشک به مخلوط زده شده اضافه شود اما رعایت نکات مهم در اضافه کردن مواد بسیار مهم است.

  •  مرحله ۱۳

    پس با دقت بسیار مابقی مراحل را انجام دهید و مواد خشک و شیر وانیلی را به مواد زده شده اضافه کنید.

  •  مرحله ۱۴

    ۱/۳ مواد خشک که به خوبی مخلوط شده بودند را به مواد زده شده داخل ظرف اضافه کنید و با سرعت کم مواد را بزنید تا آردها با مخلوط کره و شکر و تخم مرغ زده شده آمیخته شود.

  •  مرحله ۱۵

    سپس ۱/۲ شیر وانیلی شده را اضافه کنید و مجدد با سرعت کم مواد را بزنید تا مخلوط شوند.

  •  مرحله ۱۶

    مجددا ۱/۳ دیگر از مواد خشک را اضافه نمایید و با سرعت کم بزنید تا با مواد دیگر مخلوط شوند ، همزن را ثابت کنید و مابقی شیر را اضافه کنید و مجدد مواد را بزنید.

  •  مرحله ۱۷

    بعد از مخلوط شدن مواد با یکدیگر همزن را ثابت کنید و مابقی آرد را بریزید و تمام مواد پاشیده شده اطراف ظرف را جمع کنید و در مرکز مواد بیندازید و مجدد کل مواد را بزنید تا خمیر یکدستی حاصل شود.

  •  مرحله ۱۸

    مواد باید با سرعت متوسط همزن حدود ۳ تا ۴ قیقه زده شود تا خمیر یکدستی و بسیار نرمی حاصل شود.

  •  مرحله ۱۹

    باید موادی که به دیواره ظرف می چسبند نیز برداشته شود و در مرکز خمیر قرار گیرد تا خمیر یکدست شود.

  •  مرحله ۲۰

    حال که خمیر کیک به دست آمد آن را به تکه های مساوی تقسیم کنید و رنگ های دلخواه را به هر کدام از تکه ها اضافه کنید.

  •  مرحله ۲۱

    تقریبا ۲ کیلو خمیر کیک خواهید داشت که باید به رنگهای رنگین کمان تقسیم و رنگی شود.

  •  مرحله ۲۲

    کل خمیر کیک را وزن کنید و تقسیم بر شش نمایید ، رنگین کمان می تواند هفت رنگ یا شش رنگ باشد اگر می خواهید تعداد رنگها را کمتر کنید وزن کل خمیر را به تعداد رنگهای مورد نظرتان تقسیم کنید تا وزن خمیر هر رنگ مشخص شود ، اما به هر حال کیک رنگین کمان باید رنگهای رنگین کمانی داشته باشد.

  •  مرحله ۲۳

    سپس در شش کاسه تمیز مقدار مساوی از خمیر را بریزید.

  •  مرحله ۲۴

    به تعداد قالبهایی که در دسترس دارید و فضای فرتان گنجایش دارد خمیرهای رنگی تهیه کنید.

  •  مرحله ۲۵

    حدود یک قاشق چایخوری رنگ ژله ای به خمیر اضافه کنید و با ابزار قنادی خمیر را به خوبی هم بزنید تا رنگ کاملا باز شود.

  •  مرحله ۲۶

    بعد از اینکه کل خمیر به خوبی رنگ گرفت آن را در قالب آماده شده بریزید.

  •  مرحله ۲۷

    قالبها را در طبقه وسط فر گرم شده بگذارید ، اگر فر فضای کافی داشته باشد می توان تا ۳ قالب را همزمان در آن گذاشت و ۳ عدد کیک رنگی تهیه کرد.

  •  مرحله ۲۸

    مدت پخت کیک ها حدود ۱۵ دقیقه است چون حجم هر قالب کیک زیاد نیست و یک لایه از کل کیک را تشکیل خواهند داد اما زمانی که سه قالب همزمان در فر قرار می گیرند مدت پخت طولانی تر خواهد بود.

  •  مرحله ۲۹

    بعد از پختن کیکها قالبها را از فر خارج کنید و حدود ۵ دقیقه در دمای محیط بگذارید.

  •  مرحله ۳۰

    سپس کیک ها را از قالب خارج کرده و روی پایه خنک کننده بگذارید تا ۱۵ دقیقه در دمای محیط داغی خود را از دست بدهند.

  •  مرحله ۳۱

    سپس هر کیک رنگی را داخل کیسه نایلونی یا سلفون به خوبی بپیچید ، دقت کنید لازم نیست کیک کاملا سرد شود بلکه کمی گرما در درون کیک مانده باشد بهتر است و کیک نرم تری خواهید داشت.

  •  مرحله ۳۲

    بعد از خارج کردن قالبها و جدا کردن کیک ها از درون قالب باید سری بعد کیک های رنگی را تهیه کنید.

  •  مرحله ۳۳

    قالبها را بشویید و خشک کنید و مجدد برای پخت کیک آماده نمایید.

  •  مرحله ۳۴

    مابقی خمیرها را به رنگهای باقی مانده آغشته کنید و مانند سری قبل مراحل پخت را بگذرانید تا شش لایه کیک آماده شود.

  •  مرحله ۳۵

    در حین پخته شدن کیک ها داخل فر خمیرهایی که در بیرون فر در نوبت پخت قرار دارند را به خوبی با سلفون بپوشانید تا کیفیت آنها حفظ شود.

  •  مرحله ۳۶

    بعد از آماده شدن تمام لایه های کیک هر لایه را جداگانه با سلفون بپوشانید و در یخچال بگذارید.

  •  مرحله ۳۷

    همان طور که در قسمت نکات هم گفته شد بهتر است خمیر و کیک ها یک روز قبل آماده شده باشند و خامه کشی کیک روز بعد انجام شود.

  •  مرحله ۳۸

    در زمان آماده سازی کیک رنگین کمان باید خامه قنادی را فرم بدهیم.

  •  مرحله ۳۹

    ابتدا حدود ۱ قاشق سوپخوری خامه فرم گرفته کف ظرف در مرکز بزنید تا لایه کیک به ظرف سرو بچسبد.

  •  مرحله ۴۰

    لایه بنفش را روی مرکز ظرف تنظیم کنید و روی خامه بگذارید تا به ظرف بچسبد.

  •  مرحله ۴۱

    کاغذ روغنی ته کیک را بردارید و حدود ۳/۴ پیمانه خامه فرم گرفته روی لایه بنفش بمالید.

  •  مرحله ۴۲

    سپس لایه آبی را روی خامه بگذارید ، دقت داشته باشید لبه های دو لایه کیک رنگی کاملا بر هم منطبق باشد تا کیک صاف و منظم شود.

  •  مرحله ۴۳

    مجددا روی لایه آبی ۳/۴ پیمانه خامه فرم گرفته بریزید و یک لایه خامه ای ایجاد کنید.

  •  مرحله ۴۴

    اگر می خواهید کیک رنگین کمان ساده داشته باشید و نمی خواهید کیک رنگین کمان سورپرایز تهیه کنید تمام لایه های دیگر را نیز به همین ترتیب روی هم بگذارید و بین هر لایه خامه بزنید.

  •  مرحله ۴۵

    ترکیب رنگهای رنگین کمان به این ترتیب است: بنفش ، آبی ، سبز ، زرد ، نارنجی و قرمز

  •  مرحله ۴۶

    سپس روی کیک و تمام سطح اطراف آن را با خامه بپوشانید.

  •  مرحله ۴۷

    لازم نیست اطراف کیک کاملا صاف شود چون با یک لایه ترافل های رنگی پوشانده خواهد شد. اما اگر می خواهید لایه بیرونی کیک سفید ساده باشد خامه کشی کامل و یک دست انجام دهید.

  •  مرحله ۴۸

    حالا کیک آماده تزیین نهایی است

  •  مرحله ۴۹

    در تزیین نهایی کیک رنگین کمان سطح خامه کشی شده اطراف کیک را با ترافل های ریز رنگی بپوشانید تا ظاهر کیک کاملا رنگین کمانی شود و بعد از برش هم رنگین کمان زیبای داخل کیک و لایه های رنگی آن هویدا می شود.

  •  مرحله ۵۰

    تمام اطراف کیک را با ترافل های رنگی بپوشانید ، ترافل ها می تواند در سایزهای مختلف ریز و ریزتر باشد و همین طور اشکال ترافل ها می تواند رشته های کوتاه ، گرد ، ستاره و قلب هم باشد.

  •  مرحله ۵۱

    سپس کیک را حدود دو ساعت در یخچال بگذارید تا لایه ها به خوبی فیکس شود و کیک خنک شده و آماده سرو گردد.

  • زمان مهیا کردن:۲۰دقیقه

  • زمان پخت:۴۰دقیقه

  • زمان آماده سازی:۱ساعت

  • مناسب برای:۴نفر

  • ملل:ایران

دستور تکمیلی این غذا

  • رنگهای خوراکی ژله ای با برندهای مختلف در بازار عرضه می شود بهتر است برای دستیابی به بهترین و عالی ترین نتیجه از رنگهای با کیفیت استفاده نمایید.
  • تمامی اندازه ها بر اساس پیمانه های استاندارد اندازه گیری ارائه شده اند ، در اندازه گیری ها دقت نمایید تا کیک با کیفیت و خوش طعم با بافت خوب داشته باشید.
  • کره را در محیط بگذارید تا نرم شود.
  • یک نکته مهم اینکه کیک ها را باید از یک شب قبل تهیه کنید و روز بعد که می خواهید آن را سرو کنید خامه کشی و کامل کردن کیک را انجام دهید در واقع کیک ها باید حتما چند ساعت در یخچال بمانند تا در نهایت کیک رنگین کمان بهتری داشته باشید.
  • برای تهیه کیک رنگین کمان بهتر است چند قالب داشته باشید تا کار سریع تر انجام شود و کیفیت خمیر افت نکند اما اگر به چند قالب دسترسی ندارید دو قالب یک اندازه کافی است.
  • از قالب ۲۲ سانتی متری استفاده نمایید ، قالب را با اسپری جدا شونده چرب کنید و ته آن را کاغذ روغنی بیندازید ، اگر اسپری جدا شونده ندارید قالب را با کره چرب و سپس آردپاشی نمایید و بعد کاغذ روغنی بیندازید.
  • خامه فرم گرفته را می توانید از شیرینی فروشی ها تهیه نمایید.

مطالب مرتبط

ریچال کاسنی

ریچال کاسنی

سمنو

سمنو

نان شکری

نان شکری