کیک سورپرایز
کیک سوارپرایز یکی دیگر از کیک های خوشمزه و مورد توجه است که پیشنهاد می کنیم حتما تهیه کنید.این کیک همانند ژله سورپرایز که قبلا توضیح داده ایم زمانی که شما دسر مورد نظر را از قالب در می آورید شکل عادی دارد ولی زمانی که آن را برش می زنید محتویات داخل آن نشان داده می شود.این کیک برای تولد ها و ولنتاین مناسب است.
کیکی که امروز می خواهیم برای شما توضیح دهیم یک کیک کره ای است با ظاهری فشرده و مرطوب.این کیک اولین بار توسط یک شیرینی پزی انگلیسی در اویل قرن ۱۸ میلادی تهیه شده و مورد استقبال قرار گرفت.
کیک سورپرایز کیکی ست که تقریبا با تمام کیکهایی که تهیه می کنید قابل تهیه شدن است فقط کیک هایی که با عنوان کیک خیس و یا هر کیکی که مواد آن تقریبا شل است مثل کیک هویج نمی توان تهیه کرد زیرا باعث می شود موادی که داخل کیک است حرکت کرده و از کیک اصلی بیرون بزند.
در کیکی که امروز قرار است به شما آموزش دهیم از شیر و بیکینگ پودر استفاده نمیشود.
وانیل در واقع میوه ای گیاهی ست که دانه های این گیاه را پس از جداسازی تخمیر می کنند تا عطر مطبوع آن ها بیرون بیاید و عموماً به صورت پودر یافت می شود.در ایران وانیل معمولا برای تهیه شیرینی استفاده می شود.وانیل برای اولین بار در قرن شانزدهم میلادی توسط آزتکها استفاده میشد. فاتحان اسپانیایی، در سراسر آمریکای میانه و مکزیک امروزی مردمانی را یافتند که از وانیل در نوشیدنیها و غذاهایشان استفاده میکردند. پس از آن وانیل به اسپانیا آورده شد و برای طعم و عطر دهی یک نوشیدنی شکلاتی استفاده شد. این نوشیدنی از مخلوط دانههای کاکائو، وانیل، ذرت، آب و عسل درست شده بود. دامنه مصرف این نوشیدنی به انگلستان، فرانسه و در اوایل قرن هفدهم میلادی به کل اروپا گسترده شد.وانیل پس از زعفران دومین ادویهٔ گرانقیمتِ جهان است.
همچنین در ادامه نظر شما را به طرز تهیه کیک قرمز مخملی جلب می کنیم.
مواد لازم
- تخم مرغ: چهار عدد
- آرد: یک و یک دوم پیمانه
- شکر: سه چهارم پیمانه
- کره: صد و پنجاه گرم
- وانیل: یک دوم قاشق چایخوری
- نمک: یک چهارم قاشق چایخوری
- رنگ خوراکی دلخواه: یک دوم قاشق چایخوری
- کیک اسفنجی: طبق دستور در صفحات قبل
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا ظرف یا پاکت آرد رو با قاشق هم می زنیم، پیمانه ها رو با قاشق پر کرده و سر پیمانه رو صاف می کنیم. آرد رو حتما دو بار الک کنید.
- مرحله ۲
تخم مرغ ها باید هم دمای محیط شوند.
- مرحله ۳
کره باید به دمای محیط برسه.
- مرحله ۴
برای درست کردن این نوع کیک سورپرایز، اول باید طرح داخل کیک رو آماده کنیم برای طرح وسطش می تونید همین دستور کیک رو دو بار درست کنید. یک بار توی سینی رولت برای طرح وسط کیک و یک بار برای خود کیک. یا می تونید از دستور کیک اسفنجی، رولت، ساده یا شکلاتی یا کیک ساده استفاده کنید .
- مرحله ۵
پس از آنکه کیک دلخواه رو آماده کردید، با استفاده از رنگ خوراکی رنگش می کنیم.
- مرحله ۶
برای اینکه کیک زیاد هم نخورد و بافتش بهم نریزد. چند قاشق از مایه ی کیک را در یک کاسه ریخته و رنگ دلخواه را به آن اضافه می کنیم و خوب هم میزنیم.
- مرحله ۷
می توانید چند رنگ را با هم ترکیب کنید و رنگ مورد نظرتان رو بسازید.(مانند تصاویر بالا)
- مرحله ۸
مایه ی کیک رنگ شده را به بقیه ی مواد اضافه می کنیم.
- مرحله ۹
با احتیاط مواد را مخلوط کنید تا رنگ یکدست شود.
- مرحله ۱۰
سینی رولت را کاغذ روغنی بیندازید و مایه ی کیک را با فاصله کم داخل آن بریزید.
- مرحله ۱۱
مواد را با پالت یا پشت قاشق در سینی پخش می کنیم تا هم سطح شود.
- مرحله ۱۲
سینی را به مدت یک ربع در فر از پیش گرم شده قرار می دهیم.
- مرحله ۱۳
پس از یک ربع کیک را تِست می کنیم. زمانی که انگشتتان را روی کیک فشار می دهید باید حالت اسفنجی داشته و فرو رفتگی بالا بیاید. خلال دندان هم باید از داخل کیک تمیز دربیاید.
- مرحله ۱۴
کیک پخته شده را روی توری خنک کننده می گذاریم تا به دمای محیط برسد.
- مرحله ۱۵
زمانی که کیک به دمای محیط رسید، دور تا دور کیک رو با چاقو از قالب جدا می کنیم.
- مرحله ۱۶
کاغذ روغنی را از کیک جدا کرده و آن را در فریزر می گذاریم. کیک باید یک ساعت در فریزر بماند تا خوب و تمیز کاتر بخورد. اگر فریزرتان جا ندارد می توانید کیک رو به چند قسمت تقسیم کنید، روی آنها محافظ غذا بکشید و بعد داخل فریزر بگذارید.
- مرحله ۱۷
پس از یک ساعت کیک را در آورده و کاتر میزنیم. می توانید از کاتر قلب, عدد، گل یا ستاره استفاده کنید. چیزی که در انتخاب کاتر مهم است طرح نیست، بلکه ارتفاع آن است. حتما و حتما قبل از کاتر زدن آن را در قالبتان بگذارید و تِست کنید. کاتر باید در قالب جا شود و وقتی آن را ته قالب می گذارید روی آن چند سانت خالی بماند.
- مرحله ۱۸
کیک فریز شده را در آورده و با کاتر مناسب قالب می زنیم. کاتر رو روی کیک خوب فشار می دهیم.
- مرحله ۱۹
سپس با دست از زیر، کیکِ قالب زده شده رو جدا میکنیم.
- مرحله ۲۰
حتما یک بار کیک های کاتر زده شده را در قالب بچینید تا از تعدادش مطمئن شوید. کیک ها باید کل طول قالب را پر کنند، یکی دو تا هم اضافه داشته باشید.
- مرحله ۲۱
حالا یک سینی یا بشقاب را با کیسه فریزر یا محافظ غذا میپوشانیم و کیک کاتر زده شده را روی آن می چینیم و در فریزر می گذاریم. این کیک ها تا وقتی مایه ی کیک حاضر شود باید در فریزر بمانند. علت این کار این است که اولا وقتی کیک ها مجددا در فر می روند تیره نشوند و دوم اینکه فشار کیکِ در حال پخت فرم آن ها را از بین نبرد.
- مرحله ۲۲
در اینجا به سراغ کیک اصلی می رویم.فر را روی ۱۸۰ درجه ی سانتی گراد معادل ۳۵۰ درجه ی فارنهایت یا درجه ی ۴ فر روشن می کنیم تا گرم شود. قالب لوف (مستطیلی) ۱۲ در ۲۲ سانت یا ۱۰ در ۲۰ سانت را کاملا با کره چرب می کنیم.
- مرحله ۲۳
می توانید قالب را آردپاشی کنید یا کاغذ روغنی بیندازید.
- مرحله ۲۴
معمولا کیک هایی که کره و روغن زیاد دارند به مرور زمان کف قالب را تیره و خراب می کنند، به همین دلیل ترجیح بر استفاده از کاغذ روغنی است.
- مرحله ۲۵
به اندازه ی کف قالب و دیواره ها کاغذ می بریم و در قالب می اندازیم. روی کاغذ را هم با کره چرب میکنیم.
- مرحله ۲۶
اولین مرحله ی تهیه ی کیک های کره ای زدن شکر و کره است.
- مرحله ۲۷
کره را در یک کاسه تمیز میریزیم. به مدت یک دقیقه با دور متوسط همزن برقی میزنیم تا بافت آن یکدست شود.
- مرحله ۲۸
حالا شکر را اضافه کرده و با کره هم می زنیم. شکر رو توی چند مرحله اضافه می کنیم، بعد از هر مرحله اضافه کردن شکر، مواد را یک دقیقه با دور متوسطِ همزن هم می زنیم.(حدود ۴ دقیقه کافی است).
- مرحله ۲۹
نکته ای که راجع به کیک های کره ای باید دقت کنید، وا نرفتن کره حین زدن است. در صورتیکه دمای آشپزخونه بالا باشد، ممکن است کره حین زدن شل شود. اگر دیدید کره خیلی شُل شد، همزن را خاموش کنید و ظرف را دو دقیقه درفریزر بگذارید. سپس دوباره به کارتان ادامه دهید.
- مرحله ۳۰
مواد را تا جایی بزنید که روشن، حجیم و پفی شود.
- مرحله ۳۱
تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه می کنیم. پس از اضافه کردن هر تخم مرغ، مواد را با دور تند همزن میزنیم تا یکدست شوذ، سپس تخم مرغ بعدی را اضافه میکنیم.
- مرحله ۳۲
وانیل را به مواد اضافه و بعد مخلوط میکنیم. می توانید از وانیل پودری یا مایع نیز استفاده کنید. در صورتیکه وانیل ندارید، به جای وانیل یک قاشق غذاخوری رنده ی پوست لیموترش یا پرتقال بریزید.
- مرحله ۳۳
نمک را به آرد الک شده اضافه و مخلوط میکنیم.
- مرحله ۳۴
آرد را در دو مرحله به مواد اضافه میکنیم و بعد از هر بار اضافه کردن، با کندترین دور همزن تا جایی میزنیم که مواد یکدست شود.
- مرحله ۳۵
همونطور که می دانید کیک بیکینگ پودر دار سریع باید توی فر برود و خوبی این کیک این است که بیکینگ پودر ندارد و وقت دارید مراحل کیک سورپرایز رو بدون عجله انجام دهید. اول از همه چند قاشق از مایه ی کیک را ته قالب میریزیم و روی آن را صاف میکنیم. یک سانت از ارتفاع قالب را بپوشاند کافیست. برای صاف کردن هم خیلی وسواس به خرج ندید.
- مرحله ۳۶
قالب را پنج دقیقه داخل فر میگذاریم تا روی آن بسته شود. این کار باعث می شود کیک های کاتر زده شده فرو نروند.
- مرحله ۳۷
سپس یک قاشق از مایه کیک را مثل یک نوار طولی وسط قالب میریزیم. این یک قاشق در اثر گرما آب می شود ولی مهم نیست.
- مرحله ۳۸
کیک های کاتر زده شده رو از فریزر دراورده و بصورت طولی در قالب میچینیم. مایه کیکی که مثل نوار ریختیم مثل چسب عمل می کند.طول قالب باید کاملا پر شود.
- مرحله ۳۹
سپس مایه کیک باقیمانده را با لیسک مجدد هم میزنیم.و مایه باقیمانده را داخل قالب می ریزیم و روی آن را صاف می کنیم.
- مرحله ۴۰
در صورتیکه میزان مواد اولیه ای که گفته شد را کامل درست کنید، علاوه بر دو طرف قلب ها روی کیک ها هم پوشیده می شه.
- مرحله ۴۱
اگر این کیک را بصورت سورپرایز درست کردید، در واقع مواد وسط قالب، از قبل پخته شده بنابراین نیم ساعت برای پخت کیک کافیست. ولی اگر کیک رو بصورت ساده درست کردید ۴۰ تا ۴۵ دقیقه باید داخل فر بماند. در هر صورت بیست دقیقه اول به هیچ وجه در فر را باز نکنید. بعد از نیم ساعت مجازید کیک را چک کنید. روی کیک و دیواره های کیک باید طلایی شده باشه و خلال دندان از وسط کیک تمیز در بیاید.
- مرحله ۴۲
قالب را روی توری خنک کننده قرار می دهیم. کیک های کره ای بافت تردی دارند و اگر داغ از قالب در بیایند ممکن است چند تکه شوند. حتما اجازه دهید کیک داخل قالب خنک شود.
- مرحله ۴۳
در پایان و پس از خنک شدن کیک را برعکس کرده کاغذ روغنی را از آن جدا کنید و برش بزنید.