کیک مرغ
کیک (انگلیسی: cake) یا گتو (فرانسوی: gâteau) گونهای شیرینی است که خاستگاه اروپایی دارد. کیک مرغ همانطور که می دانید یک پیش غذاست که شباهت های زیادی به سالاد الویه دارد ولی خوب از یک جهت هایی نیز متفاوت است و آن هم مواد آن است و نوع تهیه آن که باعث شده از سالاد الویه متمایز شود.کیک مرغ بر دو نوع است یک مدل آن به صورت سرد سرو می شود و باید در یخچال گذاشته شود تا طعم مطلوب به دست آید و نوع دیگر نوعی است که در فر و ماکروفر تهیه می شود که واقعا شبیه کیک است ولی از نوع گرم آن به حساب می آید.که شاید کمتر کسی با آن آشنا باشد..در این نوع غذا بر خلاف سالاد الویه از سیب زمینی استفاده نمی شود و ماده اصلی آن همانطور که از اسمش پیداست مرغ است و اینکه برای تهیه آن از نان تست نیز استفاده می شود.نان تُست یا نان برشتی نوعی نان ورقه شده انگلیسی است که با قرار دادن آن در مقابل حرارت، برشته شدهاست.این نان در اکثر نقاط دنیا برای وعدهٔ صبحانه مصرف میشود. همچنین در رژیم غذایی افرادی که ناراحتی معده یا روده دارند ین نوع نان به کار میرود. معمولاً روی نان تست کره یا مارگارین میمالند که این کره با حرارت نان تست شده آب میشود و جذب نان میگردد.نان تست را میتوان با مربا و مارمالاد مصرف نمود که بخش اصلی یک صبحانه انگلیسی را تشکیل میدهند. از نان تست برای تهیهٔ انواعساندویچ هم استفاده میشود.میتوان نان تست را به صورت تکههای ریز کرده و به آن ادویهجات و انواع چاشنی اضافه کرد. از این تکههای نان تست مزه دار، در انواع سالادها یا دیگر خوراکها استفاده میشود.این نان جزو نانهای وارد شده به سفره ایرانی است که مصرف آن رایج نشده است. در ایران برای خوردن صبحانه با پنیر، کره و مربا یا عسل یا تهیه ساندویچ استفاده میشود.توصیه می کنیم حتما این غذای خوشمزه را امتحان کنید.این غذا برای مهمانی هایی که به عنوان عصرانه برگزار می شود بسیار مناسب است.از انواع دیگر پیش غذاها می توان به سالاد ترکی ، پنکیک گوشت ، سالاد روسی و شامی کباب اشاره کرد.
مواد لازم
- سینه مرغ : ۱ عدد
- پیاز متوسط :۱ عدد
- پیازچه کوچک : ۴ عدد
- جعفری خرد شده : ۱۰۰ گرم
- نان تست : به میزان لازم
- خیار شور : ۲۰۰ گرم
- هویج : ۱ عدد
- سس مایونز : ۱ پیمانه متوسط
- ماست خامه ای : ۱ پیمانه متوسط
- سس هزار جزیره : ۳ قاشق غذاخوری
- کنسرو نخود فرنگی : به مقدار لازم
- ذرت : به مقدار لازم
- نمک : به مقدار لازم
- فلفل سیاه : به مقدار لازم
- زردچوبه : به مقدار لازم
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا یک قابلمه کوچک را تا نیمه آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
- مرحله ۲
سپس پیاز را خرد کنید و با مرغ و کمی زردچوبه به آب جوش اضافه کنید.
- مرحله ۳
تقریبا دو ساعت طول می کشد تا مرغ بپزد. پس از اینکه مرغ پخت، کمی صبر کنید تا خنک شود و سپس آن را ریش ریش کنید.
- مرحله ۴
هویج را رنده کنید.
- مرحله ۵
خیارشور، پیازچه، و جعفری را ریز خرد کنید.
- مرحله ۶
ماست خامه ای را در یک ظرف بریزید و کمی با قاشق هم بزنید تا باز شود.
- مرحله ۷
سپس سس مایونز، سس هزار جزیره و نمک و فلفل سیاه را به ترتیب به آن اضافه کنید و با اضافه کردن هر کدام کمی هم بزنید تا سس یکدست شود.
- مرحله ۸
مرغ، هویج، خیارشور، پیازچه، و جعفری را در یک ظرف بریزید و سس را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مخلوط شوند.
- مرحله ۹
کناره های نان تست را ببرید و یک ردیف از آن را در ظرف مورد نظر برای سرو بچینید.
- مرحله ۱۰
یک لایه از مواد را روی نان تست قرار داده و روی آن کمی نخود فرنگی یا ذرت بریزید.
- مرحله ۱۱
یک لایه نان تست دیگر روی مواد قرار داده، و دوباره مواد را روی نان تست قرار دهید و مرحله قبل را تکرار کنید و در لایه آخر نان تست را قرار دهید.
- مرحله ۱۲
لایه ها را با دست کمی فشار دهید تا به هم بچسبند.
- مرحله ۱۳
روی ظرف را با یک پلاستیک فریزر بپوشانید و آن را چند ساعت در یخچال قرار دهید تا سرد شود. سپس آن را از یخچال خارج کرده، روی کیک و کناره های آن را با سس مایونز بپوشانید و آن را به سلیقه خود تزیین کنید.
دستور تکمیلی این غذا
- می توانید هم از نخود فرنگی استفاده کنید و هم ذرت این اختیاری است.و یا تنها یکی را در کیک خود به کار ببرید.
- برای تهیه کیک مرغ می توانید این موارد را به نسبت مشخص کم یا زیاد نمایید و یا در صورت دلخواه و با توجه به ذائقه تان نوع موارد اولیه و طعم دهنده ها را تا حدودی تغییر دهید.
- غلظت مواد باید مثل سالاد الویه باشد.
- میتوانی نان تست را بعد از اینکه کناره هایش رو بریدیم به شکل مثلث ببریم و سالاد مرغ را بین دو تکه از نانها قرار دهیم و روی آن را به دلخواه تزیین کرده و زیرش کاغذ شیرینی قرار دهید تا شکل شیرینی تر را تداعی کند به جای سالاد مرغ از سالاد الویه هم میتوانید استفاده کنید.