کیک موز
کیک موز یکی از انواع کیک های خوشمزه و ساده است که به راحتی می توانید در منزل تهیه کنید و نیاز به ابزار و مواد خاصی نیز ندارد. این کیک را کودکان بسیار دوست دارند.طرز تهیه این کیک همانند کیک ساده است با این تفاوت که می توانید در طبخ آن از موز نیز استفاده کنید. بافت این کیک بسیار نرم و لطیف است و تا حدودی می توان گفت که شبیه کیک خیس است. در این کیک علاوه بر موز از مواد دیگری همچون گردو و یا دارچین نیز می توانید استفاده کنید. موز میوه ایست که مربوط به مناطق حاره ای جنوب شرقی آسیا، شبه جزایر مالزی و استرالیا می باشد. امروزه این میوه دوست داشتنی در مناطق گرمی که رطوبت کافی داشته باشد کاشت می شود. امروزه این میوه در سیستان و بلوچستان ایران نیز کاشت می شود. موز دارای خاصیت های فراوانی است که در اینجا به تعدادی از آنها اشاره خواهیم کرد. این میوه به دلیل داشتن پتاسیم ضد سرطان بوده و میوه خوبی برای ماهیچه ها به شمار می رود. موز دارای اثر آنتی اسید طبیعی در بدن است. بنابراین، خوردن موز باعث آرامش فعالیت معده می گردد. موز رسیده که سرشار از پتاسیم می باشد، دارای قابلیت جویدن و هضم آسانی نیز می باشد. یک موز رسیده نیاز روزانه یک فرد بزرگسال به پتاسیم را به میزان ۱۱ درصد تأمین می کند. موز می تواند به کسانی که در تلاش برای ترک سیگارند کمک کند. ویتامین B6 و B12، پتاسیم و منیزیم موجود در موز به بدن در رهایی از اثرات کنار گذاشتن نیکوتین کمک می کند. میوه نارس و گل های پخته موز برای درمان بیماری قند مفید است. شیره گل های موز برای درمان اسهال خونی استفاده می شود و ساقه و ریشه آن برای رفع اختلالات خونی مفید است. موز خشک شده عصرانه ای بسیار مناسب برای بچه هاست. این ماده غذایی انرژی مورد نیازشان را تأمین می کند نه چربی را، بر خلاف یک نان شکلاتی که سرشار از چربی و فاقد املاح معدنی است. از جمله کیک های دیگر که شما می توانید دستور پخت آنها را مشاهده کنید عبارتند از: کیک باقلوا، تارت آناناس، کیک اسفنجی و کیک با روکش ژله.
مواد لازم
- موز : ۳ عدد
- آرد : ۲ پیمانه
- شکر : ۱ پیمانه
- تخم مرغ : ۲ عدد
- کره : ۱۲۵ گرم
- آب یا شیر : ۶۵ سی سی
- جوش شیرین : نصف قاشق مرباخوری
- بیکینگ پودر : ۱/۵ قاشق مربا خوری
مراحل پخت
- مرحله ۱
ابتدا کره نرم شده را با شکر هم میزنیم تا خوب مخلوط شود.
- مرحله ۲
موزها را با چنگال له کرده و به مواد اضافه میکنیم.
- مرحله ۳
تخم مرغ ها را شکسته و هم میزنیم تا حباب های ریز را روی مایع ببینیم.
- مرحله ۴
آرد را کم کم الک کرده و به مواد اضافه میکنیم.
- مرحله ۵
جوش شیرین، بیکینگ پودر و شیر را اضافه کرده و هم میزنیم.
- مرحله ۶
خمیر کیک ما آمادست.
- مرحله ۷
فر را با دمای ۱۸۰ درجه روشن کنید تا داغ شود.
- مرحله ۸
در این مرحله مایع را داخل قالب چرب شده می ریزیم.
- مرحله ۹
در صورت تمایل تکه های موز را به صورت پراکنده داخل خمیر می گذاریم.
- مرحله ۱۰
اجازه می دهیم حدود ۴۰ دقیقه کیک داخل فر بماند.
- مرحله ۱۱
با چنگال یا خلال دندان تست کنید که داخل کیک پخته شده یا نه. اگر خمیر به چنگال نچسبید کیک آماده است.
- مرحله ۱۲
پس از پخت کیک را از فر خارج کرده و اجازه می دهیم تا کیک سرد شود.
- مرحله ۱۳
پس از آنکه کیک خنک شد از قالب در آورده و برش بزنید.
- مرحله ۱۴
میتوانید با موز و سس شکلات و یا هرچی که تمایل دارید کیک را تزیین و سرو کنید.